zondag 25 februari 2018

#nieuwsvanachterdeduinen# 7


#nieuwsvanachterdeduinen# 7
Afgelopen week al de nodige koude avonden met temperaturen onder nul gehad maar het wordt de komende week serieus, de koude zet door en het gaat stevig vriezen.  De buitenkraan gaat(is) dus weer dicht en we gaan maar weer de dubbele drinkbakken inzetten. (in de schuur ontdooien en rouleren)
De jonge duiven bij de vliegduiven groeien ‘goed’ op en de hele meute heeft inmiddels een ring om en staan genoteerd.  Dat noteren maak ik serieus werk van, eerst in mijn ‘boekje’ en daarna gelijk in de computer!
Ik heb al eerder geschreven koude deert de duiven niet en in de rennen is het net zo koud als buiten maar ze ‘glimmen’ tegen je op.  Goed en genoeg voer moet voldoende zijn uiteraard met grit, piksteen en mineralen en 3 x per week wat Allicine over het voer.
Van de jonge duiven 1e tour (van de kwekers), vlogen deze week de oudste hun eerste rondjes en de wat jongere scharrelen op het dak of in de tuin. Ze reageren al goed op mijn gefluit wanneer het etenstijd is (rond 13.00 uur) en natuurlijk zijn er wel een aantal die niet direct reageren maar die hebben de hele middag om binnen te komen maar gaan zonder eten de nacht in!  Voor de duiven die luisteren is er voldoende voer, voorlopig nog een kweekmengeling want ze moeten nog groeien met daarnaast alle dagen een paar handjes grit/roodsteen.  Dinsdagmiddag heb ik ze allemaal eens in de hand genomen, mooie leeftijd om te beoordelen en mijn bevindingen te noteren. Vooralsnog geen afvallers.
Ik heb het ‘geluk’ vooralsnog weinig last te hebben van de roofvogel maar kan mij de woede en frustraties heel goed voorstellen van liefhebbers die ‘leeg geplukt’ worden maar om nu elk jaar helemaal los te gaan op Facebook heeft weinig zin. De oplossing moet toch liggen bij onze bestuurders die met de ‘harde cijfers’ moeten lobbyen in Den Haag en de nodige organisaties moeten overtuigen dat de roofvogelpopulatie uit de hand is gelopen. Op facebook is het mogelijk een petitie te ondertekenen, een prima initiatief.

Vrijdag werd ik uitgenodigd door een duivenvriend om mee te gaan naar de open dag van Gerard Koopman.  Een leuk verzetje en natuurlijk een mooie gelegenheid om te zien hoe zo’n professioneel hok (en de gehele entourage) er uit ziet.  Koopman staat al jaren aan de top op bijna alle disciplines, toch kan ik mij niet aan het idee onttrekken dat de marathonduiven ‘leading’ aan het worden zijn.  De prestaties zijn in ieder geval geweldig.  Best bijzonder juist dit hok van binnen en van buiten te kunnen zien, Gerard gaf zelf tekst en uitleg over de indeling. Uiteraard de kweekhokken (de kweekboxen) bezocht en naar de duiven kunnen kijken want alles zat stevig achter slot en grendel. Normaal zijn dit soort afdelingen toch wel wat stoffig omdat ze vrij dicht/gesloten  zijn maar het zag eruit om door een ringetje te halen, best een contrast met de vlieghokken, die  ook schoon zijn maar deze hokken staan open en de duiven genieten daar volop van de zuurstof!  In de kantine met grote party tent werden we verrast op een lekker kopje koffie met taart en de nodige bekende gesproken maar toch ook wel een man of 5 uit onze regio ‘gespot’.  Hierna toch nog snel een laatste rondje gemaakt om vervolgens rap naar huis te gaan want het is 2 uur sturen en de duiven zaten te wachten.  Mooie dag en een prima ontvangst en verzorging van en door het team van Gerard Koopman.
8
Vrijdagavond heb ik de vergadering van de club bijgewoond waar uiteraard de agenda van de afdeling besproken werd maar ook nog wat andere zaken. Onze leden hebben zich uitgesproken over een aantal agenda punten maar ik kan mij zeker niet vinden in alle besluiten. We gaan het zien en beleven………………..
Verder wordt 2018 opnieuw niet het jaar van de vernieuwingen, die de NPO heeft gepredikt, ja een nieuw bondskantoor en ‘nood’ ringen zijn de voorlopige ‘hoogtepunten’ maar geen inkorfbeperkingen, geen actie roofvogel problematiek (al hoop ik dat ze wel bij de petitie aanhaken),  geen regulering en stroomlijnen van de kampioenschappen en wedvluchten, al deze zaken zijn weer gemiste kansen. Wel krijgen we één sectorale vlucht op de MF en één voor de jonge duiven, eerlijk gezegd geloof ik niet dat iemand in NH vertrouwen heeft in een  sportief resultaat of het moet toevallig zuiderstorm zijn. Verder moeten veel liefhebbers hierdoor uitwijken met inkorven want in de meeste gevallen kan men niet in hun eigen club terecht, maar goed we geven het een kans.
Inmiddels nog wat nog wat liefhebbers kunnen noteren die met een jonge duif naar de Duivenmarkt  18 maart in Heemskerk komen, de teller staat op 24, volgende week de totale lijst.
OP VRIJDAG 2 MAART GAAT HET OGENKEUREN DOOR JOS EVERS IN WORMERVEER WEGENS TE GERINGE BELANGSTELLING NIET DOOR!

zondag 18 februari 2018

#nieuwsvanachterdeduinen# 6


#nieuwsvanachterdeduinen# 6
De afgelopen week opnieuw genoten van onze topsporters op de Olympische spelen maar ook van de ‘sporten’ waar wij Nederlanders geen ‘kaas’ van hebben gegeten. Winnen of verliezen op duizenden van seconden, sporters steen kapot zien gaan, dromen zien uitkomen maar ook zien vervliegen, vreugde en verdriet, top sport pure sang, prachtig.
Wij duivenmelkers kunnen ook euforisch zijn wanneer we een ‘goede’ op het hok hebben of een droom zien uitkomen wanneer we een groot concours winnen of titel binnen halen. Veelal is het anders gesteld en moeten we met teleurstellingen om kunnen gaan, dat hoort bij de sport, maar duivensport blijft voor mij fascinerend waardoor ik mij toch keer op keer kan opladen. De komende 4 weken zijn we nog druk met de kweek maar hierna worden de touwtjes aangetrokken en gaan we de duiven voorbereiden op het nieuwe seizoen. Prachtig om naar iets toe te werken en hopelijk straks te pieken op de Mid en dagfond vluchten maar ik weet als geen ander dat je nu geen steekjes meer mag laten vallen.
Op de hokken gaat alles zijn gangetje en wanneer het even kan gaan de vliegduiven alle dagen los. Nu de vliegers op kleine jongen zitten worden ze allemaal tegelijk ‘uit gelaten’ en zet ik het hok na een half uurtje open en vul de voerbak, hierna mogen de nog niet gekoppelde ‘oude’ weduwduivinnen de spiertjes los maken en daarna gaat de klep van de jongen open….Toch wel mooi wanneer je niet meer werkzaam bent in het arbeidsproces, want ik begrijp drommels goed dat de werkzame man er een ander schema op na moet houden. Wat dat betreft is het jammer dat de Europese Unie geen beslissing heeft genomen om de zomer/winter tijd af te schaffen.
Vorige week kreeg ik positieve reacties op mijn Blog over afstand geschiktheid/selectie. Ik haalde het al eerder aan, dat onze afdeling de dagfond vluchten wat betreft de kilometers steeds meer oprekt en dat gaat door ‘economische’ reden (gezamenlijk vervoer) waarschijnlijk niet meer veranderen. Gewoon wat cijfertjes, Voor mij zijn de afstanden resp. 450-640-680-700-680-735 (3885km) Voor de verste afstanden in N-H rond de 490-680-715-745-715-780 (4125km) t.o.v. Z-H (kortste afstanden) <400-550-575-600-575-640 (3340). Veel hangt ook af van de weersomstandigheden, wanneer de duiven wind op de staart hebben, haspelen ze deze vluchten wel af maar wat wanneer je een paar weken achtereen kopwind krijgt? Met deze afstanden moet je wel duiven op je hok hebben die dit kunnen, wanneer je dan ook nog een midfond vlucht van 445 km (sector vlucht)programeer moet je als duivenmelker goed nadenken wat te doen.  Uitdagingen genoeg in 2018!
Vorige week memoreerde ik al aan de jaarlijkse Duivenmarkt in Heemskerk en dat er ook zeker ‘n 15 tal jonge duiven te bewonderen zijn, die rond 10.30 uur per opbod verkocht gaan worden. Hiermee kan de ‘geldpot’ voor onze jonge duivencompetitie gevuld worden en kunnen de aanwezigen een mooi jong op de kop tikken. Van wie kunt U een duif verwachten o.a. van Siem en Tom Durge, deze mannen zijn al jaren schier onklopbaar op de jonge duivenvluchten en maken ketting uitslagen! Wim Geerlofs, ook zo’n jonge duivenspecialist die alle jaren prachtige resultaten laat optekenen en hij heeft dit jaar stoute plannen. Peter Beentjes, de man van de snelle duiven, de afgelopen jaren zijn er nogal wat duiven verhuist naar liefhebbers in de regio en allen zijn zij geslaagd. Toch prachtig wanneer je zulke referenties kan overleggen en naast kopvliegen zijn ze ook nog mooi! Gerrit de Boer en Sanne, daar zitten duiven die van 100 t/m 700 km kunnen vlammen, heeft Gerrit weleens een slecht seizoen meegemaakt? Hij is de nestor van de Heemskerkse duivensport en hij heeft altijd ‘goede’ onder de pannen gehad. Ook Henk Beentjes komt met een jonge duif, alle jaren speelt Henk 1e viool en grossiert in kopprijzen, ook met de jonge duiven. Je weet nooit of je gewonnen hebt voordat ‘de tijd’ van Henk binnen is en dat zegt genoeg, een top hok! De combinatie van der Aar gooide het roer enige jaren geleden om en na de komst van duiven van Wim Klaverstijn zijn de prestaties meer dan prima en zullen nog beter worden want Cordi heeft de wind er goed onder. Gerrie Lotterman, specialiseert zich met een klein ploegje duiven op de dagfondvluchten en wat kan hij uithalen, hij behoort tot de top van het rayon maar ook in de afdeling want er is al een 1e NPO gevallen. We gaan een Uitgeester in de spotlights zetten, Gerrit Twaalfhoven een man die nooit opgeeft, altijd meedoet voor de generale titels maar die ook ongenadig hard kan uithalen op de laatste jonge duivenvluchten. Opnieuw een Uitgeester en een speler die enorm kan uithalen en altijd van de partij is, zijn naam Max van Delden. Max heeft klasse duiven op zijn hok zitten en vooral de kruisingen met de duiven van Peter Jonker maken vaak het mooie weer. Ook met de jonge duiven wordt regelmatig uitgehaald, sterke duiven die puur natuur worden gehouden. Harrie Dokter komt met een jonge duif en daar zitten ook ‘goede’ gezien de prachtige uitslagen. Comb. Weel stelt een jonge duif beschikbaar, de mannen namen vorig jaar de duiven over van Sjaak Weel en Sjaak was een echte pointeer. Duiven die echt kop kunnen spelen! Ze zullen vast iets moois aanbieden. Jan Vogelzang, de man van radio Heemskerk die de duivenberichten voor zijn rekening neemt en zijn partijtje alle weken meeblaast in de club. Ans en Jan zijn altijd van de partij. Er volgen vast nog meer namen en zelf(Jos en Peter) komen we ook met een jong en bon.
Inmiddels zijn de vergaderstukken van de afdeling binnen en zag tot mijn opluchting dat mijn club P.V. Heemskerk ook alle dagfondvluchten mag inkorven en men niet blijft vasthouden aan de bestaande NIC, zoals in het concept vliegprogramma was te lezen. Het concept om de huldigingen (kring en afdeling) centraal te gaan organiseren, lijkt mij een prima idee.  Financieel sluiten we 2017 met blauwe cijfers af en dat verdient een pluim.
Bij de bestuursvoorstellen zag ik dat ze de Noord-Zuid lijn meer natuurlijk willen laten verlopen, dan kan alleen maar inhouden dat men kring 1 en 2 totaal als Noord gaat bestempelen. Nu is die noord/zuidlijn ontstaan om de mannen op de verste afstand ook hun spel te geven maar wanneer je de lijn oprekt dan haal je heel wat hokken op de voorhand binnen die absoluut heel dominant zullen zijn, waardoor je eerder een averechts effect zal krijgen en ze op de verste afstanden (nog) eerder de pijp aan Maarten geven. Ik schrijf gewoon wat ik vind, ben ook geen partij want ik woon zo’n beetje qua afstand in het midden van de afdeling en behoor tot zuid en kijk naar de totale uitslag maar die gaat, lees ik, dan ook verdwijnen!  Volgens mij slaan ze met dat oprekken van de grens de plank volledig mis!!!

 

zaterdag 17 februari 2018

DUIVENMARKT in Heemskerk


 
 
 
P.V. Heemskerk organiseert zondag 18 maart van 9.00-13.00 uur haar jaarlijkse “DUIVENMARKT” Iedereen is van harte welkom om een duifje, duivenmanden, broedschotels of andere producten te kopen of te verkopen tevens zal de heer Sergio Ferreira  aanwezig zijn om informatie te verstrekken over de O.L.R. Algarve Great Derby.


Om 11.30 uur zullen er een *15 tal jonge duiven per opbod verkocht worden, deze jonge duiven en een enkele bon zijn van de topliefhebbers uit Heemskerk. ( de opbrengst is voor de prijzenpot van de jonge duivencompetitie van P.V. Heemskerk)  Voor U een uitgelezen kans om een prachtig jong of bon op de kop te tikken.
Op loopafstand is dierenspeciaalzaak Van Someren die  van 10.00-14.00 uur zijn deuren opent, de specialist voor al uw duivenvoeders!
Er is voldoende parkeer gelegenheid en de koffie staat klaar. U kunt ons vinden op de lijnbaan 93 te  Heemskerk.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G Weel 06-41602611 of C Weel 0251-241738
* o.a. duiven van Jan Vogelzang, Peter Beentjes, Gerrit de Boer & Sanne, Comb. van der Aar, Gert Twaalfhoven, Max van Delden, Wim Geerlofs, Harrie Dokter, Comb Siem en Tom Durge, Comb Weel, Gerrie Lotterman, Piet van Hoolwerff, Henk Beentjes, Jos Nijman. Peter Nijman bon 4e broed kweekhok.  Wie weet volgen er nog meer!!!


zondag 11 februari 2018

#nieuwsvanachterdeduinen# 6


#nieuwsvanachterdeduinen# 6
Geschiktheid door selectie
Vorige week schreef ik over de deelname en uitslag van de Z.A. Samdp. O.L.R. De 2e dag bereikten ruim 1100 duiven hun hok en met de 100 van de eerste dag maakt dat 1200 of te wel bijna 50% is thuis. (de 4e dag staat de teller op 1500) De eerste dag bereikte slechts 2 Nederlandse duiven het hok en beiden waren van Pieter Veenstra. Knap chapeau! Om een indruk te geven van de zwaarte van de race,  maar ook ‘geschiktheid’  voor dit soort vluchten zal ik een voorbeeld geven tussen een  Amerikaanse liefhebber, die zich op deze vluchten toelegt en al jaren kweekt uit duiven die gepresteerd hebben op deze vluchten en een Nederlandse liefhebber die een wonderduif op zijn hok heeft en ondertussen beschikt over een kweekhok boordevol nazaten van deze geweldenaar, hij stuurde een vrij grote ploeg duiven naar Z.A., toen de eerste opleervlucht op het programma stond waren er nog ruim 60 over. (veel waren toen al achter). De africhtingen starten en door de extreme omstandigheden zijn de vluchten daar niet ‘mals’. Keiharde selectie noemen ze dat. Voor de finale waren er nog 25 over en van die 25 zijn er na 2 dagen slechts 4 terug gekeerd. (na 4 dagen 8 stuks) Je ziet, we kweken niet allemaal ‘goede’ of beter gezegd duiven die geschikt zijn voor dit werk. Het Amerikaanse hok die 1 en 3e speelde op een ander Afrikaanse vlucht, speelde er op de 1e africhting 64 en op de finaledag nog 43, de eerste dag arriveerde slechts 1 duif maar de 2e dag 25 stuks of te wel 26 duiven van de 43 zijn thuis gekomen. (na 4 dagen 30 stuks) Hoeveelheid zegt gelukkig niet altijd alles, geschiktheid de te meer maar om te winnen moet je ook over een dosis geluk beschikken. Je ziet dat liefhebbers die al jaren meedoen op deze vluchten en er op selecteren, de minste verliezen lijden en die Nederlandse hokken die volhouden zullen uiteindelijk ook een ‘lijntje’ ontwikkelen die geschikt zijn. 
Je kunt altijd wat leren van bovenstaand verhaal, over 5 maanden beginnen onze jonge duiven vluchten, voor die tijd zullen bij veel liefhebbers al genoeg duifjes weg zijn. Ziek geworden, dood gegaan, weggevlogen en/of op gevreten door de roofvogels en dan moeten we nog met de vluchten beginnen! Vaak is het nog 2 tot 3 vluchten doorbijten en dan zijn de meeste verliezen wel geleden en heeft de selectie zijn werk gedaan.  Misschien moeten onze duiven ook geschikt(er) worden voor de huidige omstandigheden op onze vluchtlijn maar er zijn altijd uitzonderingen, liefhebbers die weinig tot geen verliezen kennen van deze mannen kun je wat leren! 
De winnaar van 2018, gekweekt uit duiven..........
 

De afgelopen week was een week met in de avond vrij lage temperaturen tot wel – 7 graden maar het deert de duiven niet, het enige wat je merkt is dat ze meer voer nodig hebben omdat ze meer verbranden.  Een groot gedeelte van de jongen is inmiddels afgezet, de kweekduiven komen weer op eieren en bij de vliegduiven vinden we de eerste lege eierschalen. Met een klein maandje ga ik de vliegdoffers en duivinnen scheiden en komt er weer een beetje structuur in de werkzaamheden. Dat is ook nodig want er moet ook  tijd vrij gemaakt worden voor de ‘jonge’ garde.  Zij zullen straks weer de hele ochtend ‘buiten’ mogen vertoeven maar zover is het nog niet. Het duurt bij mij soms wel 2 weken voordat ze naar buiten gaan, vanaf het spenen ‘wen’ ik ze wel aan de fluit. Tussen 12 en 13.00 uur krijgen ze volle bak en mogen hun buikje vol eten, terwijl de baas op de fluit blaast.  Dit conditioneren moet straks weer zijn vruchten afwerpen, fluiten is eten en dan moeten ze naar binnen rollen..

Zondag 18 maart organiseert P.V. Heemskerk zijn jaarlijkse DUIVENMARKT, een mooie gelegenheid elkaar zo vlak voor het seizoen nog even te spreken, een duifje aan te schaffen of een duifje(s) te verkopen zo ook de mogelijkheid duiven gerelateerde producten te kopen/verkopen.  Daarnaast opent  “Van Someren” de dieren en vogelspecialist (op loop afstand)opent zijn deuren en heeft speciale acties! Kortom er is genoeg te doen.

Duifjes bekijken en er ééntje aanschaffen vind ik zelf het leukst.  Nu organiseert P.V. Heemskerk voor zijn eigen leden een jonge duivencompetitie, die bekostigd gaat worden uit een verkoop van jonge duiven en of bonnen,  voor de bezoekers van de beurs een uitgelezen kans  om een leuk duifje of bon op de kop te tikken.  Verdere informatie volgt de komende weken.
Van wie kunt U o.a. een duifje verwachten….Peter Beentjes,  Wim Geerlofs,  Max van Delden, Gerard Twaalfhoven, Comb van der Aar, Jan Vogelzang, Gerrit de Boer & Sanne, Harry Dokter, Simon en Tom Durge, Combinatie Weel ,Gerrie Lotterman, Jos Nijman allen met een jonge duif. Peter Nijman met een bon voor een zomerjong uit ons kweekhok en er volgen nog meer duiven en bonnen  zodra de lijst compleet is krijgt U alle namen van de deelnemers.  Pak je agenda en vul 18 maart in!!!

zaterdag 10 februari 2018

Duivenavond in Wormerveer



Op verzoek van Jan Kaman, breng ik het volgende onder jullie aandacht. 
De Postduif, Wormerveer organiseert bij voldoende belangstelling (op geven voor 24 februari!!!) op vrijdag 2 maart een gezellige duivenavond o.l.v. de welbekende ogenspecialist Jos Evers.
De bedoeling is 2 ‘toppertjes’ mee te nemen, 1 doffer en 1 duivin van 2017. Kosten 2 euro per duif. Voor de ‘mooiste/beste’ doffer en duivin is er een leuke prijs.
Duiven inzetten tussen 19.00 en 19.30 uur. Opgeven bij Jan Kaman jan.kaman@live.nl of telefonisch 075 6210672


De Postduif Noordsterweg 10, 1521 JS, Wormerveer
 
Image result for jos evers

 

zondag 4 februari 2018

#nieuwsvanachterdeduinen# 5


#nieuwsvanachterdeduinen# 5
We zitten inmiddels alweer in Februari en we gaan de komende dagen (volgens de Meteo bureaus) droog winterweer krijgen. Laat maar komen, prima voor de duiven en voor ons zelf.  Op mijn duivenhokken gaat het goed want een mens moet niet zeuren over een eitje wat stuk gaat ook al is dat net van dat ene koppel waar je ‘smoel’ op hebt.  Ook die paar jaarlingen bij de vliegers die zo traag waren met leggen neem ik voor lief omdat ik de oorzaak weet. Inmiddels zijn de eerste piepers verhuist naar het jonge duiven verblijf en ook daar breekt een nieuwe fase van hoop  aan.  Het enige wat nog moet gebeuren is een ‘klusje’ aan de rennen maar daar heeft duivenvriend Wim een oplossing voor bedacht en is in de maak en zo streep ik dit “item” ook door in de agenda, blijft staan; hoklijsten maken en vliegduiven vaccineren maar daar hebben we de maand maart nog voor en kan ik gelijk de jonge duiven meenemen.  Over een kleine 8 weken gaan we alweer van start…………
Afgelopen woensdag was het volle maan maar niet zomaar een volle maan maar ‘blauwe’ maan of te wel super maan. Het verschijnsel blauwe maan gebeurd wanneer 2x binnen een maand een volle maan te zien is en doet zich gemiddeld één keer in de drie jaar voor. De maan staat op dat moment het dichts bij de aarde en kunnen we in volle glorie en op zijn krachtigst bewonderen.  Natuur liefhebbers smullen van dit fenomeen maar ‘vroeger’ en ook nog tegenwoordig zijn er veel boeren en landbouwers die zich laten leiden door dit soort natuur fenomenen, zo ook veel duiven liefhebbers die met volle maan koppelen omdat de jongen dan ook rond volle maan geboren worden. Geloof bijgeloof?  Ik ga er niet tegen in, de natuur heeft mij te vaak laten zien en laten merken dat je er beter in kan meegaan. Laten er in het kweekhok nu die avond 4 jongen geboren worden, we gaan ze noteren en volgen……
We hebben (vrijdag) onze jaarvergadering A.L.V. van de club bijgewoond, jaarverslag, financiële cijfers, benoeming 2 nieuwe bestuursleden George van Brienen en Gerard Twaalhoven,  nieuwe ideetjes, plannen alsmede de nodige werkzaamheden werden behandeld, dit alles staat in schril contrast met de afdelingssite waar het (nog steeds) oorverdovend stil blijft, ze zijn vast in alle rust de zaken goed aan het voorbereiden en gaan ons tijdens de voorjaarsvergadering verrassen of is dit de wens van de gedachte?

Over verrassen gesproken….. Het enige wat je op de site kunt vinden is het voorlopige vliegprogramma, hoe dat tot stand is gekomen weten we en daar ga ik niet meer over schrijven maar wat er in de kantlijn staat;  WAAR je de dagfond en enkele midfond vluchten moet inkorven, namelijk alleen de N.I.C. daar loopt het niet helemaal goed.  Ik meen mij te herinneren dat het voornemen was om de hoeveelheid inkorf locaties te beperken. Prima!  (dus kring 3 niet op 7 plaatsen duiven ophalen maar op b.v. 3 plekken maar niet op wat ik lees op één!!   Zie me al 14 juni de midfond vlucht Mantes La Jolie in ons enige N.I.C. van de kring inkorven.  Eten en slaapzak meenemen en nummertje trekken. Heemskerk de grootste club van de Afdeling gaat de status van NIC aanvragen voor 4 dagfondvluchten, 1 oude midfondvlucht en 1 jonge midfondvlucht.
Onze vereniging gaat ook op zondag 18 maart 2018 wederom De Duivenbeurs organiseren, binnenkort meer nieuws.  Wim Geerlofs en Jack Spaansen werden in het zonnetje gezet en kregen bloemen voor hun respectievelijk 40 en 25 jarig jubileum. Mannen gefeliciteerd en nog velen jaren plezier.
Deze week (zaterdag) was de finale vlucht van de South African Miljon Dollar Race, vorige week werd de Victoria Falls gewonnen (1 en 3) door Hok Ganus uit de USA een specialist op dit soort vluchten maar ook een grote jongen kwa hoeveelheid duiven die worden ingezonden. Ook in South Africa Race zitten een aantal mega inkorvers/inzenders, tijdens de finale vlucht lijkt het wel mee te vallen maar kijk eens op de eerst africhting naar de “getallen’.  Nu lijken dit soort vluchten, gezien hun inschrijfgeld en het bedrag voor het “activeren” ook niet weg gelegd  te zijn voor de doorsnee liefhebber.  Zaterdag om 6.00 uur gingen rond de2500 duiven los (500 km) en de 1e duif maakt nog net 1000 mtr. De dag van lossing komt slechts 4% van de duiven thuis, vandaag zondag komen er gelukkig nog veel duiven na.
Deze week het duivenbestand in de compustam eens goed bijgewerkt maar eerst het programma van de computer ‘boven’ naar mijn laptop ‘beneden’ gezet, wat voor mij een stuk makkelijker werken is.  Versie 2018 met update 9.13 staat er op dus alles is actueel. Sinds vorig jaar gebruik ik ook Compuclub-Cloud om alle weken de bestanden/vluchten bij te werken maar heb ‘het’ nu ook op mijn smartphone geïnstalleerd. Laten we eerlijk zijn je loopt de hele dag met dat ding in je zak want naast bellen komen er de hele dag WhatsApp berichten door.  Nu kan ik waar ik ook ben mijn duivenbestand ‘even’ bekijken best handig wanneer ik in mijn duivenhok zit.  

Wintermaanden