zondag 13 november 2022

November...



 Dromen, dromen….. 

Ik moest toch wel even in mijn ogen wrijven toen ik de opbrengst van “De Golden Ten” zag. Wat een fantastische opbrengst. Ik zou geen oog meer dicht doen wanneer ik een jonge duif van rond de 30.000 euro op mijn hok had zitten, laat staan één van 90.000. Ik begreep dat de meeste duiven, vooral de ‘dure’, richting Azië zijn verhuisd.  In die landen is de sport groter en wordt op een ander level gespeeld. Soms lijken de kopers ‘verzamelaars’ en kunnen ze hun status een beetje oppoetsen met een dure aankoop. Sommige verzamelen auto’s, andere duiven en een enkeling zelfs beide. Uiteraard zijn er ook bij, die echt succesvol zijn met de duiven.  Anders zie je ze ook niet terug😘

Ik ben eens door de stambomen van de Verkerk, Koopman en Eijerkamp duiven gelopen en dan zie je dat Eijerkamp een paar hele knappe duiven van Verkerk heeft maar ook van Koopman. Bij Verkerk zie je ook de nodige duiven van Koopman in de stambomen. Alleen crack duiven tellen voor deze hokken en verder is het genen stapelen van de duiven die kop vliegen. De mannen/vrouwen spelen dan wel met veel duiven, de prijspercentages zijn ook hoog!

Wanneer deze hokken voor ons ‘onbereikbaar’ zijn, kan je het in je eigen omgeving zoeken bij liefhebbers die kopvliegen en dat doen met hoge prijspercentages. Ik ben zelf altijd goed geholpen en bediend door liefhebbers die topvliegen of vlogen. Ook samenkweek en samenwerken kan je hogerop brengen. 

Kijk maar eens goed bij de “grootmeesters’ en “hokkampioenen’’. Daarnaast zijn er nog wel wat andere zaken die moeten kloppen. Hok, verzorging, plan, doelstelling en inzet. Je moet er veel voordoen, van praten en veel bier drinken gaat de beste afstamming niet van vliegen.

Deze week zijn de kweekduiven gevaccineerd tegen paramixo en gelijktijdig even een gezondheidscheck gedaan. Het bijlichten kan beginnen……….op naar het kweekseizoen. Vrijdag samen met Steef en Peter de duiven in de hand genomen om de toekomstige koppels samen te stellen. Heerlijke uurtjes duivenpraat en dagdromen. (De duiven hebben toch een kleine terugval gekregen van de vaccinatie.)

Bij de vliegduiven is vooral de jonge garde nog volop in de rui, ik heb nog even de tijd. Wanneer het ook maar even kan, gaan de vliegdoffers en duivinnen los. Paar rondjes maken, beetje badderen en met 30 minuutjes weer naar binnen.  Ik heb bij het loslaten een beter gevoel dan bij het ophokken van 4 maanden.  Het kan gelukkig  (tot nu toe), wanneer je het met angst en beven doet vanwege de roofvogel, zou ik ze ook wellicht binnenhouden.

In het hok zitten 2 duifjes tussen de duivinnen en toch twijfelde ik, zitten er nu 2 te pikvlooien met elkaar? Gelukkig heb je Gendika, veertje opsturen en met een paar dagen weet je het. Prachtige ‘duivin’ wat een doffertje blijkt te zijn…wat moet je ermee?

Is er nog verder nieuws in duivenland?

De nieuwsbrief over de Olympiade, het gaat eind januari 2024 gebeuren in het MECC in Maastricht.

Gelijktijdig de beurs, tentoonstelling en prijsuitreikingen. Er komt een speciaal reisarrangement met de trein, gecombineerd met een toegangskaart? voor 25 euro.  Voor die prijs stap je de auto niet in.  Feestavond met diner, drank en muziek voor 150 euro p.p.  Genoeg hotelletjes in Maastricht en nabije omgeving, dus mogelijkheden om een dagje eraan te plakken of zaken te combineren.  Het lijken mij prima initiatieven. 

De organisatie van de Olympiade gaat door, dus kan je het beter omarmen en het positief benaderen en hopelijk loopt de NPO geen kleerscheuren op. 

Verder geeft de NPO aan dat je als afdeling of club ook een vlucht kan organiseren en Ideetjes kan je opsturen om de Olympiade in de spotlights te zetten.

Nu is het organiseren altijd een dingetje, want wie gaat dat doen maar een Olympiade vlucht of een Olympiade kampioenschap is niet echt moeilijk. Ik kom hier t.z.t. op terug. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Januari