zaterdag 11 januari 2014

vliegprogramma AFDELING aangenomen


Deze week heb ik alle vliegduiven laten vaccineren tegen paramixo, fluitje van ’n cent. Onze (huis) dierenarts Pedro komt namelijk bij Peter en mij langs, dus geen gesleep met de duiven. Bij peter pakten we de duiven van de nesten en ik zelf had mijn duiven klaargezet in ’n paar verzendmanden tevens had ik de entlijst met alle vliegduiven en zomerjongen uit de computer uitgedraaid en na afloop van de enting zijn de laatste gegevens ingevuld en de handtekening er onder gezet.( Ik las op de N.P.O. site dat ze de touwtjes gaan aantrekken en eisen dat alles is ingevuld en origineel ondertekend.) De kweekduiven ent ik om het jaar en zijn dit jaar niet aan de beurt. Eind mei-juni  laat ik als laatste alle gekweekte jongen 2014 enten, het liefst met de combi paramixo-pokken vaccin maar daar schijnen nu al weer problemen mee te zijn (niet voorradig) dit geldt trouwens voor meer vaccins, aldus de dierenarts.

Het enten is klaar, hoklijsten ingevuld, de laatste duiven zijn in de computer ingevoerd, alleen nog ´n paar zomerjongen chippen en uiteraard de vliegploeg nog koppelen en met deze zachte omstandigheden kom ik bijna in de verleiding, Toch wacht ik nog even.

Bij de kweekduiven gaat alles naar wens, de jongen groeien als ´kool´ en ik heb er slechts eentje moeten opruimen. Het arme beestje had ´n draadje om zijn pootje gekregen van het nestmatje en dat was dusdanig gaan knellen dat ik er geen heil meer inzag.  Van de met hormonen behandelde doffers heeft “Bonte Gilles” opnieuw ‘klare’ eieren, jammer en voorlopig verhuisd hij naar het bejaardenhuis en mag hij het in de zomer nog ’n keertje proberen. We hebben nog 4 jonge doffers zitten voor “de kweek” en zullen er 1 uitzoeken die op de ’42 ’past . De ‘17’ doffer heeft 1 eitje bevrucht en op het moment moet zijn duivin opnieuw leggen en wanneer die goed zijn, hoor je mij niet mopperen. Ook bij broer Peter verloopt het prima, de 24 koppels hebben op ’n enkel koppel na allemaal eieren. Niets duiven opvoeren, belichten en verwarmen, de ramen staan wagenwijd open en de duiven blinken tegen je op en met 13/14 dagen alles op eieren. Eind volgende week worden de nesten verbroken en worden ze voor 2 maanden gescheiden om  eind maart herkoppeld te worden.

 

Verder hebben we deze week de Afdelingsvergadering gehad met voor mij als belangrijkste agenda punt, het kiezen van het vliegprogramma. Voorafgaand aan deze vergadering waren de leden van P.V. Heemskerk  maandag bij elkaar geweest, het bestuur wilde toch nog o.a. ’n keertje van de leden horen welke programma’s de voorkeur genieten en met deze kennis togen we dus naar de vergadering. ( de opkomst maandag was bedroevend, daar zal ieder wel zo ze redenen voor hebben maar ik vermoed dat het de meeste geen ene donder scheelt ) Zo anders was het vrijdagavond, volle bak, 91% van de leden was vertegenwoordigd. De voorzitter opende de vergadering, vertelde dat hij in de voorjaarsvergadering de hamer zal neerleggen  en dat er een nieuwe kandidaat voorzitter is gevonden namelijk Jeroen Blok, ’n jonge vent die de kar wil gaan trekken. Hierna werden de agendapunten rap afgewerkt. Bij de ingekomen stukken en voorstellen kreeg men de kans tot stemming over te gaan en in de meeste gevallen werd het advies van de afdeling overgenomen. Zo ook kwam het voorstel van A en B samen los ter sprake, Gerard Weel en Gerard Tromp togen naar de microfoon gaven beiden nog een goede toelichting maar de totale vergadering besliste anders. Jammer en nogmaals laat het duidelijk zien dat ’n rayon niets te vertellen heeft. Hierna kwam het voorstel van een vereniging uit Egmond en dit behelsde ‘alle midfond vluchten op vrijdag inkorven” . Voorzitter Piet Laan vroeg het woord en of Piet nu kroketten of midfond vluchten moet verkopen, hij brengt beide met verve en is onwrikbaar. Bij stemming was het fifty/ fifty , dus was het verstandig om tot hoofdelijke stemming over te gaan. Gelukkig waren er nog ’n paar sprekers die er op wezen dat je nu alle vluchtprogramma’s in de vuilnisbak kon gooien en er geen sprake is van ’n evenwichtige opbouw en dat het met de vrachtwagens een race tegen de klok blijft op de verdere afstanden. Na hoofdelijke stemming bleek de meerderheid tot inkeer gekomen te zijn en werd het voorstel afgewezen. Hierna was het de beurt van de vluchtprogramma’s. Het bestuur vertelde laten we dit ook maar doen met hoofdelijke stemming,  ik zelf maar ook  Kat jr. vroegen ons af mag je maar 1 x keer je stem gebruiken?  Verwarring alom wat resulteerde dat geen enkel voorstel kon rekenen op steun, hooguit 3 tot 5 verenigingen steunden een ingediend  voorstel. Iedereen hield zijn kruit droog of te wel zijn stem in zijn zak.  Aangekomen bij het voorstel van de afdeling leek het wel of je op de tribune bij Real Madrid zat en wapperde het overgrote gedeelte met enthousiasme met de witte kaartjes dat men VOOR was.  Dus wij vliegen definitief het voorgestelde vliegprogramma van de afdeling!  In de voorjaarsvergadering komt men terug op de te vervliegen ‘kampioenschappen’ etc.

Het programma wat we gaan vliegen komt heel dicht bij het voorstel van de N.P.O. De N.P.O heeft ook een nieuw concept op zijn site gezet, hierin stapt men af van ’n aantal zaken die de commissie had aanbevolen. Zeker het lezen even waard en kunnen ze misschien ook meenemen in de volgende vergadering. Natuurlijk heb ik wat onderwerpen nu niet verwoord maar dat kunt U ongetwijfeld eerdaags op de site van de Afdeling lezen.  Om 23.00 uur sloot de vergadering. Chapeau!

Spel, Spelregels en Spelvreugde
 
Lees verder het nieuwe concept
 
 
Inkorfbeperking
 
 

 














De inkorfbeperking is vanuit kostenoogpunt een slechte zaak. Zou er een indeling gemaakt moeten

worden in amateurs en professionals? Feit is dat de amateurs en professionals uiteindelijk niet

zonder elkaar kunnen.

De werkgroep stelt voor om twee uitslagen te maken.
 
Voorstel:
 
Onbeperkt aantal duiven inkorven per liefhebber. Er worden voor de verschillende categorieën

voorafgaand aan het seizoen vlieglijsten ingeleverd. De duiven op de vlieglijst tellen in een

categorie mee voor de hokkampioenschappen. Er komen de volgende vlieglijsten:

Vitesse/ Midfond 1 lijst Het aantal duiven op de vlieglijst is nog arbitrair of 15 of 20 of 30

Eendaagse fond 1 lijst Het aantal duiven op de vlieglijst is nog arbitrair of 15 of 20 of 30

Marathonluchten 1 lijst Het aantal duiven op de vlieglijst wordt vastgesteld op 30. Dit aantal

is niet arbitrair omdat de filosofie is dat dit aantal minimaal nodig is om

deze vluchten te kunnen spelen.

Jonge duiven 1 lijst Het aantal duiven op de vlieglijst is nog arbitrair of 20 of 30. In

verhouding speelt iedereen namelijk met meer jonge duiven dan oude

duiven.
 
 
 
 
De reden om het zo te doen is om zo te streven naar eerlijker spel. Er wordt een uitslag gemaakt van

het aantal duiven die vermeld zijn op de vlieglijst en er wordt een uitslag gemaakt van alle aan dat

concours deelnemende duiven.
 
Invliegduiven en trainingsduiven
 
 
Voorstel:
 
De regel van invliegduiven moet uit het reglement gehaald worden.

Of er trainingsduiven worden toegestaan, bepaalt de afdeling zelf.
 
 
 
Kampioenschappen
 
 
Voorstel:
 
Onaangewezen gedeelte: de punten van het aantal prijsduiven in de uitslag (van die 30) gedeeld

door het werkelijk aantal ingekorfde duiven.

Aangewezen gedeelte: eerste twee van de eerste drie aangewezen duiven. Geldt voor alle niveaus.

Ook de Midfonduitslagen uit de samenspelen halen. 1 op 3 zoals de commissie ook voorstelt.
 
 
 
Dit betekent dat we voortaan drie kampioenen hebben, een duifkampioen, een aangewezen en

een onaangewezen kampioen.
 
 
Vliegseizoen
 
 
 
In het voorstel van de werkgroep staat om het duivenspel begin april te laten starten en eind

september te laten eindigen.
 
Voorstel:
 
Bestuur stelt voor het seizoen twee weken eerder te laten eindigen, dus half september. De laatste

vlucht is dan de Nationale Jonge duivenvlucht. Afdelingen zijn vrij om na deze datum nog twee

jonge duivenvluchten te plannen van ongeveer 350 km. Deze tellen niet voor de Nationale

Kampioenschappen.

In het schema op de volgende pagina vindt u de ideeën van bestuur NPO vetgedrukt
 
 
 
 


Organisatieontwikkeling - Voorstel Bestuur NPO,
 
 
versie t.b.v. bespreking kiesmannen op 28 december 2013 4
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Even tussendoor...