Afgelopen week, zat ik wederom in het buitenland. (ik moet de hoeveelheid vliegkilometers van mijn duiven toch kunnen overtreffen😜). De warmte opzoeken is mij prima bevallen. De dag voordat ik vertrok waren wij in de stromende regen nog een beton vloertje in het duivenhok aan het ‘storten’ en was ik tot in mijn botten verkleumd😕. Je moet wat over hebben voor je duifjes maar dat ongedierte gespuis ben ik meer dan zat.
De laatste jaren is het bestrijden van muizen een moeizame zaak geworden. Goed muizengif is bijna, door allerlei regelgeving, niet aan te komen dus nu alles in werking gezet om het ze zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te komen! Dit laatste is ook precies wat de regelgeving beoogd maar wanneer je last hebt is een goed bestrijdingsmiddel best handig.
De club vergadering van een week geleden was met een uurtje gedaan. Prima, nu afwachten wat de afdeling en uiteindelijk de NPO beslist.
Met het laatste en definitieve versie van het nationale vliegprogramma kan ik leven, zeker met de 9 jonge duivenvluchten, al starten we nog steeds 3 weken te laat! (Je kan erop wachten dat de laatste vluchten weer ingekort of gecanceld worden door de weersomstandigheden.)
De Dagfond met 5 vluchten komt er bekaaid af. Vorig jaar zette afdeling 5 nog een zesde vlucht op het programma, Zo ook voor 2024.
Ook bij de kampioenschappen moet men eens goed kijken of je niet in je eigen vlees snijdt. Grootmeester draagt eerder bij tot minder duiven inkorven en minder duiven inkorven zal uiteindelijk tot een hogere vrachtprijs (kunnen) leiden. Het is momenteel een wirwar van kampioenschappen die soms ook nog zijn samengesteld uit diverse onderdelen. Het ‘grootmeester’ heeft wel degelijk aanzien gekregen maar enige aanpassing is wel wenselijk.
Ik sprak hier kortgeleden nog over met een rekenaars die voorstelde ga terug naar 1 op 20 want dat is vaak het gemiddelde van de hoeveelheid duiven die een liefhebber inkorft.
Zelf sta ik er als volgt in. Voor het seizoen ken je de kampioenschappen en puntentellingen, indien je een kampioenschap ambieert zal je een strijdplan moeten maken,want anders is het mission impossible. Alleen maar chapeau en een buiging wanneer het lukt!!
Wederom is een spraakmakende verkoop succesvol geweest, de ruim 300 duiven van Dirk van Dyck brachten meer dan 2.2 miljoen euro op. Wat moeten die andere verkopingen (Jellema, PEC en Koopman) straks wel niet opbrengen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten