vrijdag 20 oktober 2023

21 oktober

Zaterdag 21 oktober.. 

Wederom een weekje van stof en veren, want de rui is bij de vliegduiven goed ‘ingevallen’. De kweekduiven, duiven die daarvoor doorgaan, zijn met hun laatste pen(nen) bezig maar verder zijn die alweer redelijk glad en toonbaar. Het zal nog wel de nodige tijd duren voordat de andere duiven ook zover zijn.

Deze week ook weer wat werkzaamheden aan de rennen verricht. Zuurstof krijgen ze genoeg want de voorzijde staat, met DROOG weer, grotendeels open. Daarnaast mogen ze nog steeds regelmatig hun rondjes maken, beetje in beweging blijven kan volgens mij nooit kwaad.

Zelf ben ik nog een weekje wezen fietsen in Italië en wel in Puglia/Apulië. Glooiend landschap met af en toe venijnige klimmetjes. Beweging genoeg met een temperatuurtje boven de 30 graden. Het is de streek van karakteristieke huisjes/Trulli, maar ook bekend om zijn wijn (Primitivo) en olijfbomen. Helaas heeft een bacterie vat gekregen op deze bomen en is het inmiddels één groot olijfbomen kerkhof, miljoenen bomen hebben het loodje gelegd. Zo heeft elk land/streek zijn eigen probleempjes. 



Thuis gekomen pakte ik de verzorging van de duiven weer op. Ik zag in mijn mailbox de agenda van de afdeling voorbijkomen incluis de nodige ingezonden voorstellen van de clubs. Deze keer geen ellenlange lijst met eigenbelangetjes, maar de nodige voorstellen waar de afdeling een positief stemadvies over gaf. Gezien ons vervoer, wat grotendeels door afdeling 5 wordt verzorgd, zijn we afhankelijk van het vliegprogramma wat afdeling 5 gaat vliegen. Ons programma moet aansluiten want uit de pas lopen is organisatorisch niet handig. 

Inmiddels (20-10-2023) is het definitieve voorstel Nationaal vliegprogramma 2024 gepubliceerd en ‘keren’ wij terug naar nagenoeg het programma 2023. Dus geen dubbele inkorvingen op donderdag! We beginnen met de oude duiven één week later dan in 2023, de jonge duiven opnieuw half juli met 9 vluchten waarvan 4 vluchten boven de 300km.



Verder weinig te melden, niet voor niets noemen we dit het ‘stille’ seizoen. Maar stil in verzorging is het zeker niet! 

Het is deze maanden minder werk, 1 keer per dag voeren, geen strak schema om ze los te laten, minder hokken schoon te maken, minder duiven. Zelf neem ik met grote regelmaat duiven in de hand, gewicht en gezondheid checken is in mijn optiek het belangrijkste. Iedereen doet het op zijn eigen manier en dat is maar goed ook. 

Vrijdagavond heb ik de vergadering van de club bijgewoond (veel verhinderingen) en zo vloog een week weer voorbij😘




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After