zondag 15 januari 2012

Wat was het druk en gezellig, vorige week zondag, op de receptie. Om 14.45 uur stroomde de eerste bezoekers al binnen en was ook Radio Heemskerk al druk bezig met het uitrollen van de snoeren  om de verbinding tot stand te brengen zodat ze ‘live’ de lucht in konden. Rond half vier, was het zo ver en  werd het nieuwe naambord onthuld door onze 2 nestors van de duivensport in Heemskerk, beide met hun ‘roots’ uit een andere vereniging dus de symboliek kon niet mooier. Na een 4 tal toespraken o.a. door de voorzitter van de Afdeling, voorzitter Uitgeest, Gerard Duijn en natuurlijk door onze eigen Gerard Weel kon men ‘los’ gaan. Het was weer leuk elkaar te begroeten en te spreken en je komt weer vele bekende tegen uit de naburige gemeenten. Zelf ging ik even voor 17.00uur naar huis maar het kan wel eens laat geworden zijn voor de laatste richting huis vertrokken. Het was ’n geslaagde receptie!
Afgelopen week al weer bestuursvergadering gehad want over 14 dagen hebben we onze jaarvergadering en kunnen we ons 'verantwoorden'over de afgelopen 3 maanden P.V. Heemskerk, maar ook het nieuwe seizoens staat al weer voor de deur en er moeten nog al wat puntjes op de i gezet worden alsmede afspraken gemaakt worden om alles soepel te laten verlopen.
Terug naar de duiven, bij de kweekduiven gaat alles naar wens en redelijk snel zaten de meeste koppels al los op het hok. Ach je hebt altijd wel 1 of 2 van die dwarsleggers maar ik heb liever nu dat ze de boel verbouwen, dan als er eieren liggen.  Deze week ook alle vliegduiven nog ’n keertje in handen gehad, dat had ook ’n reden, namelijk alle chipringen moesten van de pootjes af. Dus van de nood een deugd gemaakt en ze gelijk  nog maar eens goed bekeken. Bij de oude duiven is alles goed door de rui gekomen maar bij de jonge duiven heb ik 1 doffertje en 2 duivinnen die op ’n oude pen zijn blijven staan. Geen nood maar het zijn nu wel gelijk reserve duiven. Voorlopig mogen ze nog bij elkaar blijven zitten (doffers en duivinnen) al voer ik ze toch wel wat zuinig want het is veel te warm voor de tijd van het jaar en je ziet toch dat ze bij elkaar kruipen, maar tot nu toe…geen eieren. De ringen zijn ingeleverd bij de club en gaan samen met de ringen van alle ‘oud vredesduifleden’ naar Veenendaal om ‘gewist’ te worden van hun oude verenigingsnummer. Hierna zullen de chipringen weer toegewezen moeten worden, al met al ’n aardig klusje voor de komende weken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten