zaterdag 4 april 2015

Zevenbergschen hoek


Zaterdag 4 april

Gisteren was zo’n dag dat er geen ‘hout’ klopte van de voorspellingen. Het zou ’n zwaar bewolkte, miezerige dag worden, in Heemskerk was het de gehele dag , droog en lekker aangenaam. Ik was voornemens de duiven niet te spelen maar door deze prima  omstandigheden heb ik vrijdagmiddag toch de duivinnen 25 kilometer weggebracht en besloot deze duivinnen dan ook maar in te korven.  Voor zaterdagmiddag is redelijk weer voorspeld en wie weet is of wordt het in de ochtend ook al redelijk tot goed.  Dus heb ik mijn voltallige ‘vrouwen’ ploeg mee en  kunnen de mannen hopelijk zondag of maandag aan de bak.

In onze club testen we alle systemen uit, alle duiven gaan over de antenne en we  maken er ook ’n Paasvlucht van. 3 aanwijzen en de tweede aangewezen duif telt. Het zal allemaal wel, het is leuk en voor iedereen is er ’n prijs. Het wordt toch maar weer georganiseerd en dat verdient alleen maar waardering. Zelf heb ik 3 oude duivinnen aangewezen, die kennen het spelletje en rollen hopelijk naar binnen. Het is een afstandje van niks maar ik wil niet de pannenkoek uithangen. Hopelijk laten ze me niet in de steek en komen ze allemaal netjes thuis.

In onze club 384 duiven en dat is incluis de 90 van de marathon mannen ( wij noemen dat invliegers). Gewoon ’n slechte opkomst bij de grootste club van Noord-Holland, begrijpelijk want de afgelopen weken was het schier onmogelijk duiven af te richten, zeker wanneer je slecht in je vrije tijd zit. Er is nog genoeg  fijn te “tunen” want lang niet alles liep vlekkeloos. Het is te hopen dat de ‘thuisblijvers’ hun zaakjes in orde hebben en volgende week vrijdag  er niet plotseling  achter komen dat de ringen of hun systemen niet werken. De vrachtwagen was op tijd om de duiven op te halen maar het bestelde karton kwam niet mee. Was op! De trailer van rayon B kreeg dus niets mee. Het is duidelijk het loopt overal nog niet zoals het hoort, genoeg werk aan de winkel!

Zaterdag 8.00 uur.

We staan de wagens in Zevenbergschen hoek. Momenteel trekt er een groot regenfront over Noord en Zuid Holland. De kop van Noord-Holland zal het eerst te maken krijgen met opklaringen en rond het middaguur zal de regen ook Zevenbergschenhoek gepasseerd  moeten zijn. E.e.a. is dus afhankelijk van de snelheid van het regenfront en wat voor lucht hier achter zit.

Zodra de omstandigheden in Zevenbergschen hoek goed zijn volgt er meer nieuws. Voorlopig wachten. Volgende update niet voor 11.00 uur. 

Update 11.00 uur
Momenteel nog motregen op de lossingsplaats. In Noord-Holland brak rond 10.00 uur de lucht en kwam het zonnetje zelf al door. Het wachten is op goede omstandigheden in Zevenbergschen hoek.
Rond 12.00 uur de volgende update.

Update 12.00 uur
De vluchtlijn is droog. Op de Waddenzee ontwikkelen zich nog wat kleine buitjes maar of we daar last van krijgen is (nog) niet te voorzien. Regelmatig prikt het zonnetje door de stapel bewolking en is het best redelijk vliegweer. In Zevenbergschen hoek zijn de wagens start klaar gemaakt en wachten we op het 'juiste' moment. Inmiddels heeft Afdeling 5 contact met ons gezocht, op hun lossingsplaatsen is het nog niet goed. Afgesproken dat wij eerder zullen lossen en we nauw contact met elkaar houden.
Vanaf nu regelmatig het blog bezoeken.........

Update 13.00 uur
Duiven gaan los om
AB 13.10
DE 13.20
CF 13.30
succes en mooie paasdagen.

Ik lees inmiddels weer genoeg opmerkingen over de wijze van lossen, ook heb ik wat telefoontjes ontvangen, vooruit nog 1 keer AB 13.10 ED 13.20 CF 13.30 uur Op dit Blog en het lossingsblog van de afdeling staat het correct! Teletekst pagina stond/staat het klaarblijkelijk fout maar daar ben ik niet verantwoordelijk voor. Mocht er foutief beladen zijn is dat ook niet de verantwoording van de lossingscommissie.
Maar voordat men weer loopt te roepen, laat de Compuclub alles opnieuw met de juiste tijden berekenen en zijn er dan clubs met een afwijkende snelheid melden bij het bestuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After