vrijdag 22 april 2016

Asse Zelik 2


Asse Zelik 2
Donderdagavond kwam het advies van het I.W.B. de vluchten in te korten, voor de langste afstand naar maximaal zo rond de 210 kilometer.
Wat je ook als lossingscommissie beslist, je hebt voor en tegenstanders. Zelf zit ik ook tegen zo’n advies aan te kijken en realiseer mij en krijg het ook te horen dat er ook liefhebbers zijn, die wijs genoeg zijn om zelf hun plan te trekken en niet op interventie van wie dan ook, zitten te wachten. Ik weet gelijk veel duivenliefhebbers dat de ‘verwachtingen’ voor zaterdag nu niet direct florissant zijn. Afdeling Limburg last zelfs zijn vlucht voor zondag af. Wind op de kop en lage temperaturen hoeven niet desastreus te zijn maar wanneer daar nog een buitje met misschien nog wel wat ‘hagel’ overheen komt, kunnen duiven langere tijd uitgeschakeld zijn. We staan op de derde vlucht al in Quievrain en een klein stapje terugdoen, lijkt mij (ons) dan niet bezwaarlijk en geeft zelfs wat meer ruimte voor de lossingscommissie om te beslissen op welk tijdstip de duiven gelost kunnen worden. (minder druk van andere afdelingen want we willen natuurlijk allemaal op het meest ideale tijdstip lossen, want er staan nogal wat afdelingen in Quievrain).  
Laten we hopen dat het morgen op tijd, wat opklaringen/zonnige momenten geeft, we de eventuele buien goed in beeld krijgen en we het juiste moment kunnen ‘prikken’ te lossen.  Hopelijk krijgen we een mooie vlucht en zijn alle voor en tegenstanders toch weer tevreden.

In Heemskerk zijn 1315 duiven ingekorfd waarvan 442 vrachtduiven. 873 duiven in concours en 218 prijsduiven.  (zelf 45 duiven mee, 19 doffers en 26 duivinnen)



Zaterdag om 8.00 uur de eerste update……………….

Het weer, er trekken de gehele dag buitjes die boven de Noordzee ontstaan het land op, in de middag worden deze steeds actiever. Er staat een stevige wind uit het noorden, later noordwest. We hebben geen last van ochtend inversie. De temperatuur is rond 10.00 uur 8 graden en zal niet veel meer stijgen.

Om 7.30 uur is het eerste contact geweest met onze H.C. in Asse Zelik. Momenteel nog zwaar bewolkt maar de lucht begint wat te breken. Zodra de omstandigheden daar beter worden, wordt contact opgenomen.

We staan in Asse Zelik met 4 wagens met totaal 15105 wedstrijdduiven,  zodra de mogelijkheid zich voordoet zullen wij gaan lossen in Asse Zelik, uiteraard zal dan de vlieglijn wel acceptabel moeten zijn.

Update 8.45 uur
De omstandigheden zijn prima in Asse Zelik om de duiven te lossen.
Wij gaan los om 9.00 uur.
Succes, de lossingscommissie.

Update 12.30 uur.
De duiven zijn om 9.00 uur gelost en zijn begonnen aan de wedstrijd, wederom een vroege lossing.  Vandaag geen grondinversie en met de wetenschap dat het echt niet veel warmer zou worden en we in de middag eerder meer last van buien zouden kunnen krijgen was de beslissing genomen zodra de omstandigheden in Asse goed zouden zijn te gaan lossen.
Ondertussen zijn de duiven gevallen en ik praat voor mezelf, de duiven kwamen vlot achterelkaar. In een kleine 12 minuten er 30 van de 45 in de klok. Ik begin gewoon te laat maar dat kan gebeuren.
In Heemskerk draaien Dirk Ebbers op 11.28.45 en Henk Beentjes op 11.28. 21 de snelste. Hierna veel liefhebbers op ‘30’.  Gewoon ’n hele mooie vlucht.  Dirk gefeliciteerd, gezien de tijden pak jij vandaag de eerste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten