zondag 31 maart 2019

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
Maandagmorgen een bezoekje gebracht aan de Zwarte Vogel in Den Haag, broer Peter ging zijn bestelde weduwduivinnen hokken ophalen en met zijn tweeën gaat het in en uitladen een stuk makkelijker, daarnaast is het altijd leuk een ‘duivencentrum’ te bezoeken, jaren geleden was ik er al eens op bezoek maar inmiddels is dat winkelpand midden in een woonwijk verlaten en zit het bedrijf alweer enige jaren op bedrijven terrein. Pracht locatie, ruimte genoeg, volop parkeerplaatsen en gezien de hoeveelheid bezoekers, deze ochtend, is het nog steeds een meer dan gezellig praathuis voor de duivenliefhebbers en een plaats waar je alles op duivengebied kunt kopen. Om 12.00 uur werd de deur gesloten en verlieten de ‘koffieklanten’ het pand en konden wij de hokken boven op het pand bewonderen. Een prachtige accommodatie waar nog steeds wat aan gesleuteld wordt, want “prachtig” is leuk maar het moet een ‘goed’ hok worden. Boven op een pand (op grote hoogte) een hok neerzetten, geeft altijd meer wind en inslag en het was leerzaam te zien, hoe zij bepaalde problemen hebben opgelost maar ook nog steeds bezig zijn het meest ideale klimaat te creëren. Natuurlijk hebben we ook onder het genot van een kopje koffie van gedachten gewisseld over de problematiek in de duivensport. Hierna de nieuwe bakken inladen en weer richting Heemskerk, het was een leuke hernieuwde kennismaking, een echte aanrader dit bedrijf eens te bezoeken!


 
Deze week zijn de eerste verduisterplaten aangebracht en waar de meeste bezig zijn de duiven op scherp te zetten voor de komende Vitesse vluchten, is het bij mij dit jaar voor het eerst compleet anders. Het laat koppelen resulteert erin dat er nu nog jongen in de pan liggen, ik loop expres een 4 tal weken op achter en hoop dat deze move uiteindelijk in juli/ augustus tot het gewenste resultaat zal leiden. Van de eerste vluchten heb ik geen hoge verwachtingen, sterker ik verwacht een complete 'walk over' en dat zal wennen zijn, maar dat moet ik voor lief nemen, anderzijds geeft het de mogelijkheid bij slechte omstandigheden een vlucht over te slaan, zonder je ‘schuldig’ te voelen een vlucht te moeten missen. De vitesse vluchten gaan gebruikt worden om de duiven voor te bereiden op de MF en DF. Neemt niet weg dat ik de duiven met regelmaat laat trainen, de duiven nauwlettend in de gaten blijf houden en regelmatig controleer maar ook wanneer de omstandigheden het toelaten een stukje wegbreng en de afgelopen dagen waren perfect voor  oefenvluchtjes!  De jonge duiven groeien goed op, mooie mest om de schotels en ze liggen rustig in de pan. Zo hoort het ook maar is niet altijd van zelf sprekend. De oude duiven glimmen tegen mij op en zijn ondanks de ‘volle potjes’ voer mooi op gewicht.
Ik schreef eerder over de Zwarte Vogel en hoe hij nog steeds probeert het hok te optimaliseren, nu zag ik het volgende filmpje over de ons zeer bekende combinatie M&M Kramer, interessant om te zien hoe zij ook zochten om het beste klimaat op het hok te krijgen en dat het gelukt is, blijkt wel uit de uitslagen. https://www.youtube.com/watch?v=8LXA00DGDmY&t=2s&fbclid=IwAR3OtQwegYL3ttPcx9kmdMTxM8Qdl8p8Mk-QZQVdi72WKaJu0M_s60sDXd8
Van mijn club, kreeg ik het oplaadschema met wie en hoe laat hij of zij verwacht worden. Het is even wennen want dit jaar worden wij, zonder enig overleg,  als laatste opgehaald en wel door een wagen van een andere kring. Uiteraard heeft onze club opheldering gevraagd en aan gegeven dat het niet ‘done’ is een kring op de vitesse vluchten “uit elkaar” te halen.  We hebben antwoord gekregen en alle bezwaren werden weerlegd en draait het uiteindelijk alleen om efficiency.  In de club gaan wij, in tegenstelling tot de afdeling, wel het programma met aftrekvluchten spelen.  Het nationaal vliegprogramma is zo bedacht en zo gaan wij het ook uitvoeren!

Ondertussen is het bestuur van onze afdeling in gesprek geweest met afdeling 5 en wel over de sector vluchten dagfond en jonge duiven.  Wij gaan een broedende kip niet storen, ongetwijfeld volgende week nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eind november, de kweek...