zaterdag 6 april 2019

Africhting


Roosendaal
Vrijdagavond zijn er in P.V. Heemskerk 766 duiven in gekorft en zoals gebruikelijk maken we van zo’n africhting, want dat is Roosendaal, gelijk een trainingsvlucht. Dus alle duiven over de antenne om te kijken of ze goed in het systeem staan en om later thuis te kunnen controleren of alles goed werkt.
Vrijdag stond er al het nodige op de afdelingssite bij de lossingsberichten, wat bij ons in de club de vraag deed opwaaien wat wordt de prijs…(prijs per duif, prijs per mand, prijs indien voor 12.00 uur los, nacalculatie?)  Vanmorgen vroeg stond er op de site;  prijs per mand 19.00 euro indien zaterdag gelost, dat is tenminste duidelijk!  Ook de regelmatige updates over de stand van zaken gaan goed. Wat wel veel liefhebbers wel bevreemd is dat wij nu niet per kring losgaan, gaan we dit straks ook met de jonge duiven doen?  Het blijft allemaal een beetje mistig, gelijk het weer. Komen er nog wat opklaringen of krijgen de duiven gelijk 2 nachten mand.
De bronafbeelding bekijkenHet wordt lichter en lees dat ze voornemens zijn om 14.00 uur te lossen.
Later de tijden uit Heemskerk..................
Nog geen 10 minuten later volgt het bericht, uitgesteld naar morgen!

Zondag, langzaam trekt de damp op en zijn de duiven In Gorinchem  om 10.00 uur gelost.
Zelf heb ik vroeg in de ochtend nog wat duiven naar Noordwijk gebracht voor een training uit Numansdorp  De verwachting is dat Roosendaal toch ook wel rond 10.30/11.00 uur los zal gaan.
De omstandigheden zijn prima, lekker zonnetje en behagelijke temperatuur met een N.O windje
Later op de dag de aankomsten van P.V. Heemskerk........................

De duiven van Kring 1, heb ik waarschijnlijk helemaal onder door gekeken of ze zaten langs de kust want ik heb weinig gezien. Om 10.29 terwijl ik een liefhebber aan de lijn had, die informeerde naar het weer, kwamen de eerste 6 doffers uit Numansdorp aan klapperen. Met 12 minuten waren de 16 weduwnaars plus de 2 zomerjongen thuis.  Dat was dus een makkie.
Om 11.55 uur vallen de eerste 2 duivinnen uit Roosendaal op de klep en met een 20 minuten zijn er 25 van de 26 thuis en is het wachten op één zomerjong.  Prachtige africhting. De club heeft een uitslag gemaakt en daar kan ik niet ontevreden mee zijn
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Quievrain