zaterdag 13 april 2019

Duffel


De duiven staan in Duffel, op het moment 8.30 uur is het prachtig weer, het zonnetje probeert de temperatuur wat omhoog te stuwen maar het is en blijft fris vandaag.  Een bonte stoet wielrenners passeert het huis, dik ingepakt voor de koude wind want de mannen en vrouwen fietsen vandaag de ronde van Noord-Holland.
Totaal staan er 13.000 duiven in Duffel, waarvan 2000 van kring 3 en ruim 500 duiven uit Heemskerk.
Het is en blijft fis en de wind zal in de loop van de ochtend aantrekken dus hopelijk gaan ze over niet al te lange tijd los. Inmiddels bereikt mij het nieuws dat de duiven om 10.00 uur gelost gaan worden.
Succes en later de tijden uit Heemskerk

Oeps dat was even schrikken toen wij de lossingsberichten van afdeling 7 lazen, de duiven van 6 waren slecht vertrokken!
Het was prachtig open weer, in het zonnetje net uit te houden maar wat een guur windje, plots een duif boven het hok en die bleef een mooi tijdje vliegen. Achteraf bleek het een jaarlingduivinnetje te zijn die mijn 1e 2e en 3e getekende net voorbleef. Wat kwamen de duiven mirakels goed af, 19 van de 20 binnen 15 minuten en de laatste binnen 20 minuten. In de club kom ik er niet aan en geeft Peter Beentjes duiven les, gewoon 3 minuten los vooruit! Peter van harte gefeliciteerd. 
Kortom een prachtige vlucht, terwijl ik de type (13.30uur) begint het te motregenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Quievrain