vrijdag 19 april 2019

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
Wat opmerkelijke zaken van het afgelopen weekend, allereerst kwamen de duiven als een ‘speer’ naar huis, ondanks de kou, (zowel op zaterdag als op de zondag!)  Opmerkelijk veel liefhebbers stonden in de voorlopige uitslag, NIET in de juiste kring of CC uitgerekend.  Opmerkelijk veel liefhebbers, die niet in de uitslag staan zouden nu graag de mogelijkheid gehad willen hebben op een aftrekvlucht, opmerkelijk dat je met 5 wagens gaat rijden voor slechts 13000 duiven. Opmerkelijk dat wij het ‘slechte’ vertrek van de duiven moeten lezen op een andere afdelingssite.  
Een aantal zaken zijn triest voor de liefhebbers die het zijn overkomen, andere zaken zijn slordig. Hopelijk komend weekend iedereen in de lijst en correct.

DE PAASHAAS, heeft voor P.V. Heemskerk een 30 tal prachtige prijzen in zijn mandje mee genomen!!!
De bronafbeelding bekijken
 
Deze week de voorbereiding op de 2e vitesse vlucht en op het Paasweekend.  Met één blik op de weerkaarten was maandag te zien dat het een mooie week incluis een prachtig weekend moest gaan worden.  Zonnetje, 20 graden, oostenwindje, onder deze omstandigheden wil je in de tuin wel paaseieren zoeken of een mooie route fietsen maar zeker ook met plezier je duiven op wachten.
Gezien de voorspelde omstandigheden voor het weekend, is dan ook maandag besloten ALLE duiven te spelen dus worden zowel de doffers als de duivinnen klaar gestoomd.  Nu is klaarstomen niets meer dan 1 x daags trainen en 2 x daags voeren om vervolgens te hopen dat er toch ‘n duif is die met de besten/snelsten mee kan komen en de overige duiven er vlot achter arriveren meer verwacht ik  er niet van. Het belangrijkste is de duiven hoog in de weerstand te houden zodat ze ‘kern’ gezond zijn en blijven, de vitesse vluchten worden gebruikt om ze wat kilometers te laten maken en het kaf van het koren te scheiden.  De duiven waar ik een oogje op heb, in negatieve zin, laten snel genoeg zien op de wedvluchten of trainingsvluchten (Numansdorp) of ik het aan het rechte end heb. De  eerste  heeft inmiddels het veld al moeten ruimen. 
Eind vorige week zijn de meeste jonge duiven afgespeend en mogen deze week eten wat ze willen maar de klep blijft dicht, ze blijven binnen. Gelijktijdig ben ik met het verduisteren begonnen en nu ze de laatste dagen de loketkasten beginnen op te zoeken is de schuif naar het andere hok ook geopend en kunnen ze zelf bepalen in welk hok ze willen zitten en kunnen een ‘eigen’ plekje zoeken.  Uiteraard conditioneer ik ze wanneer het eten wordt opgediend, zodat wanneer ze volgende week buitenkomen en de fluit horen, naar binnen stormen.
Woensdagmorgen las ik onderstaand artikel in de krant, eind van de dag wint van der Poel op magistrale wijze de Brabantse Pijl.
'Oude wielerwetten blijken bullshit' De meeste wegrenners bereiden zich vanaf oktober met (lange) trainingen en wegkoersen voor op de voorjaarsklassiekers. Van der Poel was in die periode bezig met veldritten, die maar iets meer dan een uur duren en daardoor vooral veel explosiviteit vergen.
"Wij wegrenners gaan vanaf half oktober opbouwen naar het nieuwe seizoen, voornamelijk met heel veel duurtrainingen", aldus Dumoulin. "En we denken dat we Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico moeten rijden om goed te zijn in de klassiekers. Mathieu, en ook Wout van Aert, laten zien dat al die oude wielerwetten totale bullshit zijn, dat het volledig anders kan."
Bovenstaande doet mij de denken aan de winnende doffer, van afgelopen weekend (tegen 13.000 duiven) van Peter Beentjes. Deze doffer zit op een nestje en moet naar buiten ‘gejaagd’ worden om te trainen, wanneer de baas het hok verlaat, om de klep te sluiten, blijkt deze vrolijke vriend alweer naar binnen geglipt te zijn!  Talent, kwaliteit en motivatie doet meer dan trainen. Andere hoor je vertellen, ze trainen goed, zijn 30 minuten weg en ik moet ze na 90  minuten naar beneden fluiten…. vertel het maar……………
Wat kunnen wij zaterdag verwachten
Zonnig, noordoosten windje, temperatuur tot wel >20 graden. De lossingsplaats is inmiddels bekend en is voor mij 194 km, zelf geef ik er 40 mee want de paasdagen wil ik vrij houden, verwacht sowieso veel meer duiven dan op Duffel. Het kan een prachtig vluchtje worden.  Succes en mooie paasdagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Quievrain