zaterdag 27 april 2019

Quievrain


Quievrain (3e Vitesse vlucht)
Vrijdagavond 25 duivinnen en 5 oude doffers in gekorfd. In de club 685 duiven. In de Kring(3) 2363 en in de Afdeling 14.500 duiven.
Koningsdag Nederland Poster Illustration - Download Free ...


 
Vandaag zaterdag, koningsdag, hopen wij op een paar droge uurtjes en of dat 240 km lang zal zijn is een utopie maar een enkel buitje zal het probleem niet zijn. Door de stevige, harde zuidwestenwind zullen de duiven hoge snelheden halen en menig duifje zal doorknallen en dan zal de terugweg niet gemakkelijk zijn. Eerst maar eens los en dan hopen op een vroege duif, wie er ook wint de Orange bitter en soezen staan klaar in de club en menig prijsje zal ‘gekleurd’ zijn.
Heemskerk 9.15 uur, de lucht trekt open, wordt droog en wanneer dit doorzet op de vlieglijn en in het bijzonder Quievrain is er hoop.
Vanmorgen gingen de duiven uit Peronne al vroeg los, onze duiven zijn gelost om 10.15 uur

Later in de middag de tijden uit Heemskerk.............
Winnaar in de club is de combinatie Weel, Cees en Jeffrey van harte gefeliciteerd!
Ik zag de snelheden in Afdeling 5 maar ook het verloop en met die hoge snelheden heb je altijd van die uitschieters en willen er nog wel wat gaatjes vallen.
Onze duiven komen niet aan de snelheid van AFDELING 5 maar toch viel plots mijn 1e getekende als een duvel uit een doosje op de klep om 12.24 uur en kwamen de duiven gestaag door en alles was 'rap'' weer thuis.

 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Quievrain