zondag 5 mei 2024

The Day After

 The Day After

De duiven gingen in Quievrain wel heel vroeg los, ik denk mede omdat de afdelingen 5 en Zeeland wel vroeg moesten lossen om het slechte weer voor te blijven. Je kan moeilijk wachten tot deze duiven ‘over’ zijn. Je zag dat alle afdelingen voor 8.00 los waren. Vroeg los, zuidoost wat moet je verwachten? 

Wij zaten al vroeg met zijn vijven in het zonnetje aan de koffie met gebak, ondertussen kijkend op de smartphone of duiven werden gemeld. Toen de eerste duiven van afdeling 5 op het scherm verschenen, zag je gelijk dat het een vlucht met uitschieters zou worden. Toen Zandvoort begon te melden en de series uitbleven voorvoelde je dat het een wat moeizame vlucht zou worden.

De eerste duiven dienden zich aan en waren toch wat minder scherp met het aanvallen naar het hok (ze zaten ook wel weer heel hoog) en echt vlot achter elkaars kwamen ze ook niet. (bij mij) 

Dit soort vluchten zitten er ook tussen, broer Peter & George pakten mooi de 1e plek in de vereniging. Gefeliciteerd mannen.

Na wat ‘belletjes’ werd duidelijk dat bij veel liefhebbers de aankomsten wat stagneerden, maar in de middag volgden veelal de laatste duiven

Gezien de omstandigheden zijn we tevreden, de ‘misvliegers’ hebben ongetwijfeld wat extra kilometers gemaakt wat geen kwaad kan. We beginnen met een nette 9e plek in kring 1B tegen 2345 duiven. 

Volgende week onze 1e MF vlucht, kijken wat dat gaat brengen😏




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

vooruitzichten