donderdag 16 mei 2024

Pont St Max

Vorige week was Morlincourt een kuitenbijtertje, maar het werd voor ons een prachtige vlucht. Zaterdag staat Pont Max op programma bijna 400 km, onder waarschijnlijk andere omstandigheden. 

De duiven hebben moeten dealen met 2x kopwind en 3x zuidenwind, maar zijn al 5x prima naar huis gekomen. Een buitengewoon goede start van het seizoen, zal gerust wel een dip(je) of mindere vlucht volgen, maar vooralsnog tevreden. 

Verder kreeg ik uit het land een reactie op het (stuit) luizen verhaal. Ik werd gewezen op een product wat je ook kunt geven door het badwater en prima schijnt te werken. 

Wij gaan het uittesten en wanneer de resultaten goed zijn zal ik het delen en onder de aandacht brengen. (Het resultaat is goed wanneer je geen luizen constateert en de vliegprestaties goed blijven). Toch mooi van een blog dat je elkaar kan adviseren.

Zondag was een schitterde dag altijd lekker voor het herstel. Deze ochtend geen duivinnen los maar in alle vroegte wel de jonge duiven, die na 90 minuten op een enkeling na binnen rolden. Met het mooie weer zitten de meeste mensen buiten (Ook nog Moederdag) en om dan de hele ochtend en zwerm duiven boven de tuinen te laten scheren lijkt mij niet verstandig. Einde middag mochten de oude duiven de vleugels strekken, mede door de wind trokken die aardig van leer. Maandag volgden we weer het schema.

De jonge duiven zijn eind deze week in de manden gezet en een 4-tal kilometers verder losgelaten, ik ga dit nog diverse keren herhalen voordat ik ze op 8 km  ga lossen. Volgende week de kweeklijst erbij om te kijken, welke nog aanwezig zijn. Pokkenvaccinatie en chippen moet nog gedaan worden, ook zal ik de volgende keer wat jonge duiven laten controleren. Verder zitten we op schema met de jonge duiven😏. 

Het weer begint een beetje Aziatisch te worden, zonnetje, warm afgewisseld met buien en onweer. Je moet af en toe buienradar raadplegen wanneer je wat van plan bent om te gaan doen😅

De agenda van de buitengewone ledenvergadering zat in de mailbox. 

Verkiezing leden afdelingsbestuur en de behandeling jaarrekening 2023 en begroting 2024 zijn de hoofdmoot. 

Gelijk wil het bestuur bespreken hoe om tegaan met Zuidoostenwind. Zeker met het oog op de jonge duiven vluchten

Voorlopige evaluatie nieuwe kringindelingen. 

Het doet mij deugd te zien dat het bestuur weer op tal lijkt te komen. De jaarstukken zijn klaar, dus die horen nog behandeld te worden. Lossing met Zuidoostenwind om daar afspraken over te maken lijkt mij verstandig, zeker met die onervaren jonge duiven. Inmiddels weten we dat bepaalde lossingsplaatsen garant staan voor narigheid. 

Dan de evaluatie, bij ons in de club fronzen wij (bijna) elke week onze wenkbrauwen. In 1e instantie kijken we naar de uitslag in de club en dan rond 20.00 uur staan de laatste uitslagen op de compuclub en gaan we kijken hoe we het als clubleden in de Cc en kringen hebben gedaan. 1B (1) – 3A -3B. (3) Vaak hilariteit, we lachen het maar weg😅

De voorspellingen voor het weekend.(donderdag 13.00 uur) Die zijn voor de zaterdag niet echt rooskleurig. Zaterdag is bijna de hele dag (tot laat in de middag) Zuid-Nederland/Noord België de grote ‘spelbrekers’ doordat daar een band met bewolking met wat regen ligt. Zaterdag veelal zuidenwind op de vluchtlijn die verder acceptabel is. Duiven kunnen tegen een stootje, maar wanneer het niet kan, wordt het overstaan, maar wel met een wind die uit een andere hoek gaat waaien! De zondag lijkt niet beter met toch ook veel nattigheid en wind op de kop! 

Op zaterdag moet er een gaatje vallen in die ‘band’ van bewolking/regen en knallen ze er doorheen. Wishful thinking😉

No guts, no glory of je verstand en gevoel volgen….. Het zijn maar voorspellingen en wie weet is dit hele verhaal achterhaald 🤔


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland