vrijdag 31 mei 2024

Vitesse vlucht. DF code rood

Ik was de afgelopen dagen vaak te vinden op de websites en apps van diverse weerstations. Zou het nu potverdikkie nooit ophouden met regenfronten en narigheid op de vluchtlijn in het weekend. 

1 en 2 juni is het volgens verwachting wederom slecht. Met die kennis werd mijn ploeg duiven voor Fontenaye steeds kleiner. Alle doffers spelen werd later in de week slechts 4 en op donderdagmorgen besloten geen één doffer gaat op de deze DF-vlucht mee. De hoeveelheid duivinnen (33) was ook al geslonken naar hooguit 10 tot 15 en dan komt het bericht code rood. Prima, hoef ik niet verder te dubben en kan ‘alles’ vrijdagavond de mand in voor Quievrain.

Het is een Vitesse vlucht en het liefst gewoon één nachtje mand, makkelijk gezegd, maar is dit wel mogelijk? 

Het is de vraag of je dan naar Quiévrain moet rijden of een lossingsplaats dichterbij moet zoeken. Weinig liefhebber (incluis chauffeurs en begeleiders) zitten te wachten op 2 nachten mand, zo ook niet op 2 dagen wachten op een eventuele lossing. Wanneer men vrijdagavond zou anticiperen op de omstandigheden, vind ik het wederom prima.

Bovenstaande laat zien hoe ik twijfelde en mijn duiven een faire kans wilde geven. Ik lees dan op diverse Social media ‘rijden en desnoods laten staan tot maandag en wanneer het dan niet kan, dan pas terug’. 4 nachten mand en dan zijn ze nog niet terug hé, in de loop van de week krijg je de rekening gepresenteerd, hoe je duiven ervoor staan maar ook de financiële afrekening. Ik denk dat in beide gevallen je het lachen vergaat. Het blijft zoveel hoofden, zoveel meningen🤔

We gaan zien of zaterdag en anders zondag de duiven gelost kunnen worden, kan nog een uitdaging worden…. 

1juni het begin van de meteorologische zomer, we hebben het natste voorjaar in 60 jaar. Nog steeds staan grote plekken in het duingebied blank, in de luchtvaart neemt de turbulentie enorm toe. 

Het is nog nooit zo groen geweest, je moet ook de positieve kant bekijken😊 Wij en onze duiven moeten ons aanpassen. 

Ik hoop op een mooie vlucht, wanneer en van waar zie ik wel. Duiven krijgen een stevig kopwindje, het wordt geen abc’tje. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland