zaterdag 18 september 2021

Duiven letten

Vandaag duiven wezen 'letten' bij Arie Tromp. Niergnies ruim 291 km voor Egmond. Met Oostzuidoostenwind moet je aan de kust 'vroege' duiven kunnen pakken, dat heeft Arie de laatste jaren wel laten zien. Arie heeft enige jaren geleden bij ons een paar duiven (eieren) weggehaald en met de nazaten vliegt hij geweldig. Met zijn stamdoffer die hij als ei bij ons heeft gehaald doen we dit jaar samenkweek dus gelijk kijken hoe de 366 het maakt en hoe de 2e ronde jongen opkomt.

Ik was op tijd op tijd want de duiven kwamen minder snel dan verwacht, op 55 knallen 2 duiven tegelijk op de klep. Niet veel later volgen zijn 1e en 3e getekende, machtig mooi hoe zijn duiven vallen en thuiskomen. Arie sluit het seizoen met de 1e en 2e in de kring en dat is goed voor de 9e en 10e plaats in de afdeling. Proficiat Arie! 

Bij ons in de club was de 1e plek voor Frank Rodenburg van Niergnies. In de club hebben we twee 'die hards' die meededen op Fontenaye en Simon Durge speelt de 1e in de afdeling en de 2e in de sector. (vorige week ook al TT op Fontenaye dus je bent met recht de heer Fontenaye😝. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mei....