zaterdag 30 oktober 2021

zaterdag 30 oktober

 

Zaterdag 30 oktober

Nog een paar weken en dan begint bij veel liefhebbers het kweekseizoen. Mijn 1e prioriteit is de komende weken de aanpassingen aan mijn ren in orde te maken. Eind november ga ik dan de kweekduiven bijlichten om ze in december bij elkaar te zetten. De vliegduiven ga ik waarschijnlijk niet gelijk met de kweekduiven zetten (koppelen) maar pas wanneer die klaar zijn met de rui. Bij de duiven gaat het zijn gangetje en valt weinig te schrijven zonder in herhaling te vallen.

Inmiddels is de vogelgriep (volgens het ministerie een ernstige variant) ook weer in het land geconstateerd (ook in Grootschermer) en is een ophokplicht voor pluimvee van kracht. Elk jaar een terugkerend probleem, het wachten is op een uitbraak van de varkenspest, Q koorts en ‘gekke’ koeienziekte (BSE) en zelf zitten wij niet zo ver af van nog meer beperkende maatregelen door de ‘zoveelste’ Coronagolf. Het zijn en worden de jaren van de infectie ziekten.

Is er wat te melden over bestuurlijke aangelegenheden? 29 oktober was de ALV van mijn afdeling maar wel in de vorm van een voorzittersoverleg. Gezien de oplopende coronacijfers begrijp ik de opzet. Wie weet verloopt de vergadering misschien wel beter en sneller.

Ik heb inmiddels begrepen dat de vergadering niet heel lang heeft geduurd. Genoeg vacatures nog zijn in te vullen en veel zaken geregeld en besproken moeten worden.

Was ik vorige week een paar dagen in Friesland, deze week was ik in Limburg om een paar mooie routes te fietsen. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is, dus toen begin van de week bleek dat het midweeks mooi weer zou kunnen worden, hebben wij snel gehandeld.  Inmiddels weer thuis met wind en regen dus de timing was perfect en oh ja in Limburg geen duif zien vliegen……….



Op duivennet staat het enige bonnetje wat dit jaar beschikbaar is gesteld. De opbrengst komt ten goed aan het KWF fonds

https://www.duiven.net/verkoopfr/

Peter Nijman, Heemskerk. Jong 2022.

Peter en zijn broer Jos Nijman hebben samen een kweekhok, waarop het beste van het beste gehuisvest is met o.a. duiven van Peter Beentjes (Heremans), en Martin van Zon. Met deze duiven wordt door beiden keihard gevlogen. Op Duffel 12 tegen 2520 duiven, Roosendaal 5-10 tegen 2479 duiven en in afd.6: 11 tegen 15735 duiven Morlincourt 5 tegen 2263 en in afd.6: 9 tegen 13550 duiven, P. Max 10-11 tegen 1332 duiven, P. Max 2-6-7-8 tegen 1013 en in afd.6: 3-8-9 tegen 6133 duiven, Vierzon 5 tegen 532 duiven, Roye 9 tegen 618 duiven, Duffel 3 tegen 1357 en in afd.6: 9 tegen 9819 duiven en een “Klapper” op Lennik 14 t/m 21 op 1019 en in afd.6: 15 t/m 23 tegen 7540. Een wereld uitslag!! Hier zitten klasse duiven met een grote “K” Je krijg een jong uit de kwekers 3e ronde (maart/april). Pak deze unieke kans!!

Een verkooppraatje is vaak niet compleet maar ons kweekhok is voornamelijk opgebouwd met duiven van Steef Duijn en Martin van Zon, waarvan acte!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after