vrijdag 19 april 2024

Op naar Duffel

Op naar Duffel 

Vorige week was een niet verwachtte ‘vliegende’ start en dat is natuurlijk mooi meegenomen, ook al ligt het accent op de vluchten met meer afstand. Het prijspercentage 45 van de 52 is ‘goed’, maar is zwaar vertekend want de fondmannen geven er ook samen honderden mee!  Beetje relativeren is dus op zijn plaats. 21 duiven klasseerden zich 1 op 10, in kring 1B, dat’s wel weer lekker!! (Daniel Konijn pakte de 1e plek in 1B en in de kring, gefeliciteerd👍) 

Op mijn vorige Blog plaatste ik een foto van een tafel vol prijzen in natura. Roosendaal was onze Paasvlucht waaraan > 40 hokken/leden meededen. Het was top geregeld en iedereen ging met een heerlijk pakket naar huis. Hulde aan de organisatie. Winnaar Paasvlucht Ron Kuilman! 

Met 3 pakketten en de bos bloemen voor de overwinning op Roosendaal was Team Nijman goed bedeeld. 

Toen ik zondag naar de vooruitzichten voor de rest van de week keek werd duidelijk dat het een stuk frisser en kouder zou gaan worden en de wind uit de noordhoek gaat waaien.

Kopwind prima, maar koude en regen is met de rennen niet ideaal, het werd dus een nieuwe uitdaging.

Zondagmorgen mochten de duivinnen al vroeg de vleugels strekken en knalden het hok uit. Na de training ontbreekt er één, uurtje later een belletje uit Uitgeest, was deze dame daar tussen de doffers binnengelopen. Dat’s het probleem met ‘nonnen’ moet ik nog eens over nadenken😘 Duifje werd losgelaten en knalde het hok in. Thnx Gerrit👍

Het was zondag een prachtige dag om de Jonge duiven weer los te laten. Vrijdag en zaterdag hield ik ze met redenen binnen, licht gevoerd, om ze zondag dus weer te laten trainen en zowaar de meute ging na verloop van tijd grotendeels de lucht in. De hele middag druppelde het duiven die terugkwamen van hun trektocht😏. Einde week wordt de hele ploeg jonge duiven gevaccineerd tegen paratyfus, wat rest is dan nog de behandeling ter voorkoming van pokken, dat gaat begin juni gebeuren. Je moet er tegenwoordig wat voor doen om de ‘narigheid ‘buiten de deur te houden. Vooralsnog loont het.

Maandag en dinsdag waren dagen om snel te vergeten. Wanneer het even kon toch wat duiven losgelaten, al durfde ik dat met de jonge garde niet aan. Regen is het probleem niet, maar aan die harde windstoten stel ik ze (vooral de jongste) niet bloot. De 2 jonge duivenhokken maar eens gekuist, zoals de Belgen dat zo mooi noemen. Uurtje tussen dat jonge ‘grut’ gezeten, iets wat ik zelden doe. De nodige in de hand genomen, de winterjongen zijn al echte duiven en lopen achter elkaar aan. Bij de later bijgezette duifjes moeten de nodige nog wat dichtgroeien en vaster worden. Wat uiteindelijk in het hok zit, gaat de mand in en na de laatste vlucht Fontenaye weet ik het😏. (Ben vooralsnog tevreden wat er zit)

Maandagavond contact opgenomen met de importeur van mijn M3, omdat mijn ecs aangaf dit te doen. Deze melding verscheen nadat mijn klok was ‘uitgelezen’. Op verzoek ook alles op de mail gezet incluis foto van de melding.  De klok bleek, na het uitlezen zaterdag, op een verkeerde dag, tijd en jaar te zijn gesprongen, met de nodige aanwijzingen via de mail is het probleem opgelost.

Waarom compulive het voor de Benzing klokken op Roosendaal niet deed, kwam ook een antwoord, dus dat moet ook opgelost zijn!! 

 Woensdag was een africhting uit St Job en die ging gewoon om 8.00 uur los, in de Waalse pijl werden die dag de favorieten bevangen door de kou en regen, zelf liet ik mijn jongen om 10.00 uur los met nog redelijk weer, maar al snel volgden zwarte wolkenvelden met de nodige neerslag. De jonge duiven maakten graag gebruik van de plassen water om te badderen. Later op dag hoorde ik dat de duiven van St Job drijfnat thuiskwamen. Gelukkig waren in Heemskerk in de middag opklaringen en brak het zonnetje door dus rap de weduwnaars eruit, mede door de omstandigheden klapperden die er lustig op los. Hierna de duivinnen die ook konden trainen zonder een nat pak. 

Zo kabbelende de week voort met donderdag nog een ‘droge’ dag, altijd fijn in de voorbereiding. 

De vooruitzichten voor zaterdag: het blijft fris met een temperatuur van rond de 12 graden, we krijgen te maken met een regenfront wat in de ochtend overtrekt maar ook met droge periodes en wind deze keer op de ‘kop’ (noordwest). Andere wind, andere duiven wordt weleens gezegd, we gaan het zien. Het zijn maar voorspellingen🤔

Alle duiven gaan mee. In Heemskerk verwachten wij >1200 duiven van > 40 liefhebbers. 

Dit weekend is de Nationale start van het seizoen. Hopelijk zaterdag een goede vlucht met mooie aankomsten. 


Zojuist ontvangen 

Goedemorgen dames en heren,
We staan met elkaar aan de vooravond van een heel nieuw duivenseizoen,
We hebben er lang op moeten wachten.
Maar nu gaat het echt beginnen.
Voor vele was 2023 een geweldig jaar ook waren er teleurstellingen.

Maar laten we met elkaar 
Er iets fantastisch van maken dit seizoen.
Door het maken van het "N.P.O dashboard" is het nu mogelijk om iedere week 
Een reportage te maken en te plaatsen, van uw afdeling over de vluchtwinnaar of een wedstrijd verslag.
De gemaakte reportage kunt u sturen naar info@compuclub.nl 
Voor het adverteren op het Dashboard kunt u terecht bij de npo Voorzitter Ben Geerink.
Ik hoop dat we elkaar weer steunen om onze prachtige duivensport.
Positief te presenteren. 
Allemaal veel succes!'
Speciaal voor u dit filmpje.
  
"That's what friends are for,

Neerlands Postduiven Orgaan.
John Rimmelzwaan 
Ruud Moes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten