donderdag 26 april 2012


Deze week weinig te melden over de duiven.  De laatste duif van afgelopen week is niet terug gekeerd dus die kunnen we doorstrepen. Martin Van Zon vertelde me dat in Bleiswijk letterlijk en figuurlijk de duiven naar beneden regende. Een bevriende duivenmelker had dit gezien en vertelde dit tijdens een bezoek aan Martin.  Onbegrijpelijk vonden ze het, dat er maar zo weinig duiven zijn achter gebleven in Noord-Holland.

De duiven trainde redelijk tot goed, maar waar ik me zorgen over maak is het weer. De voorspellingen zijn toch weer nattigheid met een wind die zal gaan draaien. Regen en tegenwind ( let wel het zijn verwachtingen!)  Mocht het droog zijn kunnen we zomaar een pracht vlucht krijgen maar ……..regeren is vooruit zien. Volgende week donderdag inkorven! 

Nu hebben de duiven van vorige week niet geleden maar zaterdag over een week staat  dus wel de eerste Midfondvlucht op programma (met donderdag inkorven). Samen met E.J. heb ik me over de lijst ‘prestaties’ gebogen en hebben we besloten toch  een aantal duiven thuis te houden. Duiven, die nog weinig hebben laten zien laat ik zeker een weekje thuis. In al mijn duiven heb ik vertrouwen anders zitten ze er niet maar of ze het allemaal ‘kunnen’? Ik weet wel zeker van niet,  maar een weekje rust kan soms wonderen doen en ze net het ‘ietsje’ meer geven. Blijven ze te laat komen ook straks met 2 dagen mand, ja dan is het uiteraard snel over.

Bij de nestdoffers liggen grote jongen ( 20- 24 dagen) in het nest*, vaak zelfs 2. Vorige week absoluut geen succes. Aanstaande vrijdag gaan er misschien maar een paar mee en zaterdagavond gaan alle jongen eraf en staan ze op weduwschap. * ze lopen op de grond.  Deze jaarling mannen zijn lekker bak en hok vast en gaan we klaar stomen, ze mogen volgende week hun kunsten weer vertonen

E.J. gaat ze vrijdag inkorven want ik heb iets heel anders te doen namelijk….. mijn dochter is de bruid
 

Zaterdag  weer aandacht voor de duiven, iedereen veel wijsheid  met en bij het inkorven en succes. Zaterdag meer…….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After