woensdag 19 december 2012

weer terug


Na ’n paar weekjes ‘stilte’ ben ik weer terug en heb ik even het net opgehaald wat er al zo lokaal is gebeurd de afgelopen 2 weken.

Onze jaarlijkse tentoonstelling is gehouden en dat is een gezellige avond geworden en de winnaars zijn 1e Peter Beentjes, 2e Sjaak Weel, 3e Peter Jonker en 4e Steef Duijn. Mannen gefeliciteerd. De bonnen brachten een paar leuke centen voor de club op. Het jaar 2012 zit er bijna op, verenigingsactiviteiten zullen er voorlopig niet meer zijn of het moet nog een vergadering zijn.  Menigeen heeft of gaat binnenkort zijn duiven koppelen en is al weer druk bezig met het nieuwe seizoen.    

Helaas bereikte ons ook het nieuws dat de oud voorzitter van p.v. Vitesse de Heer Aalten is overleden.  Verder is er op het moment weinig te melden of het moet wezen dat het nog steeds ‘barst’ van de verkopingen en ik regelmatig in mijn ogen moet wrijven als ik de bedragen zie.

Op eigen hok zijn de duiven de afgelopen weken weer prima verzorgd tijdens mijn afwezigheid, de mannen troffen het helaas wederom niet. Ik had mijn hielen nog niet gelicht en het begon te vriezen en dat overkomt me nu al enige jaren achter elkaar. Niet dat de duiven er last van hebben, neen zeker niet, vroor het maar eens een paar weken achterelkaar. Maar om de duiven te verzorgen, zeker als je het een ander laat doen is het niet prettig als je de drinkbakken moet uitbikken. Gelukkig was het van korte duur.

Deze week de duiven eerst even een bad gegeven en in de hand genomen. Een enkeling staat nog op 1 oude pen maar dat gaat ook wel goed komen. De komende weken ga ik de duiven in conditie brengen om te koppelen en ondertussen nadenken  over welke samenstellingen. Eerst de komende weken de hokken weer eens goed uitmesten, de administratie bijwerken kortom toch nog wel wat werk voor de boeg.  Zo rond half januari heb ik in gedachte om te koppelen maar de duiven moeten er klaar voor wezen en de omstandigheden redelijk zijn en anders maar later, het is voor mijn doen toch al vrij vroeg.

Op de site van de compuclub zag ik dat de stand van de competitie “Best of The Best” bekend is. Op het onderdeel dagfond had ik een paar duifjes ingestuurd en 2 wisten zich bij de eerste 100 te klasseren. De ‘173’ een jaarling duivinnetje die ik als ‘non’ speelde, klasseerde zich als 43e. Een 2 jarige doffer de ‘90’ klasseerde zich als 72e. Het leuke is dat ze de zelfde vader hebben, namelijk de ‘33’ een prachtig vale doffer van Steef Duijn. De ‘33’is een zoon van het ‘goed rooitje’ dochter van de Late Lange Vos.  2 duiven bij de eerste 100 van Nederland, toch niet slecht……

Verder deze week Jan Karsten uit Wierden aan de telefoon gehad, ook een Allicine gebruiker van het eerste uur. Even wat ervaringen uitwisselen, fijne duivenmelker met geweldige prestaties. Kortom, Jan is ook dik tevreden en van een beetje bijpraten word je alleen maar beter.

Volgende week weer meer…………………….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten