zondag 11 mei 2014


 
lossing Quievrain 11 mei
 

 

 

Even ’n terugblik op het weekend. Zaterdag kon met de beste wil van de wereld niet gelost worden, toen rond 16.00 uur in Noord-Holland het zonnetje doorbrak stond het in Quievrain blank. Terugrijden is not done de eerste dag en dichterbij lossen ook niet. Dat zijn de spelregels. Vandaag zondag was het in de vroege ochtend al prima weer in Quievrain, dit kunt U ook mooi op de foto zien. Dan wordt het passen en meten, wanneer komt er ’n droog moment aan de kustlijn? Of misschien wel helemaal niet en laat het duidelijk zijn aan buienradar heb je niets want dat loopt gewoon achter. Het is dus echt meten met de satelliet beelden, maar wanneer blijkt dat het front uiteindelijk harder of zachter gaat……. één ding weten we wel uit ervaring, wanneer het vertrek goed is en ze hebben windje mee, komen ze gewoon thuis. Rare uitslag, loterij, ja dat kan dan zomaar gebeuren, her en der ’n achterblijver ook dat kan gebeuren. Terug brengen? In Alphen lossen met zuidenstorm?
 

Ook deze vlucht heeft ’n winnaar, de combinatie Weel bestaande uit vader Cees en zoon Jeffrey winnen met voorsprong Quievrain tegen 670 duiven maar pakken ook de 1e plek in het rayon B! Mannen grote klasse en ’n paar mooie vroege duiven.

Henk Beentjes en Piet van Vuuren pakken er allebei 3 bij de eerste 10 en Max van Delden 2 stuks. Uitblinkers en mooie series zijn er niet en kon je ook niet verwachten.

Zelf had ik de snelheden gezien van afdeling 5, zo rond de 2100 meter en toen mede losser Cor mij even na half elf belde met ‘heb je al wat’ was het antwoord ‘nee maar ze zullen zowel komen’  en dat klopte want op 45-46-47 vallen de eerste maar niet bij mij. Pas op 53 vallen er 2, goed voor de 20e plaats in de club en 45e in het rayon tegen 2479 duiven en 4 stuks bij de eerste 100.

Tevreden? Neen. Allemaal thuis, neen. 2 stuks nog onderweg, zomerjongen. De duivinnen kwamen veel beter af dan de doffers, zagen er vanavond ook gewoon weer goed bij, terwijl er doffers bijzitten…poehh.  Maar bij wie niet?

Gelijk bij iedereen gewoon poetsen en vertrouwen houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after