zaterdag 13 mei 2017

The Day After


The Day After
Het was vanmorgen even schrikken toen ik het wel zeer summiere lossingsbericht las, duiven los om 8.15.
We waren niet de enige die zo vroeg los gingen dus dat had vast zijn redenen. Snel een blik op buienradar en wanneer ze niet te snel zouden vliegen, konden ze de meeste buitjes ontlopen. Uiteraard  snel de klok aansluiten, duiven vast zetten, voeren, alles nog eens controleren om vervolgens koffie te zetten.  Buiten dronken E.J. en ik ons kopje leeg onderwijl turend  in de lucht…..’het kan wel eens een hoge snelheid worden, wellicht 100 km aan het uur maar ook een ‘vreemde/lastige’ vlucht, ben blij dat ik geen doffers mee heb!’  In de tussentijd belde ’n Friese liefhebber mij met de mededeling dat zijn duifje, die ik een 4 tal dagen heb verzorgd, gearriveerd was en wel op het tijdstip dat hun duiven zouden kunnen arriveren. Een knalvroege maar hij ‘piepte’ niet,  goh de duif uit Heemskerk.  Toch blij en dat is fijn om te horen , ik ga ophangen want ik verwacht die van mij ook…..Ondertussen waren Ger en Ben gearriveerd paar minuten later gevolgd door het eerste Appje  van P.V. Heemskerk. Ik moest zelf toch nog wel even wachten voordat de eerste zich aandiende maar wat kwamen de ‘meiden’ geweldig aanzetten, de meeste maakten geen enkele draai en vielen gelijk een baksteen op de klep.  Kwamen ze rap achter elkaar? Bij mij niet en ze kwamen ook uit alle hoeken waarvan een groot aantal recht uit het oosten, lekker met de verkeerde groep meegevlogen of om de buitjes heen gegaan.  We waren na het horen van de eerste en rapste tijden het er snel over eens, het zal met 10 minuutjes niet gesloten zijn. De duiven kwamen op de paar laatste na, geweldig thuis en vielen het hok aan.  Ze zijn allemaal thuis, zien er prima uit en dat zijn voor mij de positieve aspecten. De uitslag is teleurstellend, jammer maar dat is ook duivensport  ‘all in the game’.
Quievrain wordt gewonnen door Harrie Docter. Harrie van harte, je pakt ze al weken prima en een mooiere afsluiting  van het vitesse seizoen kun je niet hebben!!
In de toptien maar liefst 9 liefhebbers en bij de eerste 20 duiven zien we  maar liefst 15 verschillende namen staan.  Dit geeft ook wel het bijzondere karakter van deze vlucht aan.
1e Harrie Docter, 2e Comb. Van der Aar, 3e Jan Vogelzang, 4e-7e De boer/Sanne Mens, 5e Gijs Kabalt,6e Henk Beentjes, 8e Comb. Weel, 9e Jacco Ulehake
Kampioenschap Vitesse onaangewezen.
1e  De Boer/Sanne, 2e Henk Beentjes, 3e Jos Nijman,  4e Gijs Kabalt, 5e Dirk Ebbers, 6e Gerrit Twaalfhoven, 7e Max van Delden, 8e Peter Nijman,9e Sjaak Weel, 10e Harrie Docter.
Kampioenschap Vitesse aangewezen
1e Sjaak Weel, 2e Dirk Ebbers,3e De Boer/Sanne, 4e Jos Nijman,5e Siem Durge,6e Comb. Weel, 7e Gerrit Twaalhoven, 8e Harrie Docter, 9e Henk Beentjes, 10e Sam de Jong
Kampioensduiven
1e-7e-9e de Boer/Sanne,2e -4e Jos Nijman,3e Dirk Ebbers,5e Henk Beentjes,6e Siem Durge,8e Sjaak Weel, 10e Harrie Docter.
Mijn duiven maakten de volgende uitslag
800 duiven 14-16-40-57-71-77-80-98-100-108-122-125 12/29
1574 duiven 23-26-68-89-109-125-130 enz. 13/29
Dit alles resulteerde in P.V. Heemskerk 3e onaangewezen en 4e aangewezen op de vitesse. 2e en 4e asduif vitesse.  In de cc 4e onaangewezen en mijn duivinnetjes ‘321’ en ‘435’ zullen hoog scoren bij de kampioensduiven in de CC.
De doffers gaan zondag voor een africhting naar Numansdorp, de duivinnen zullen klaar zitten om de mannen te ontvangen en dan gaan we de ploeg klaar maken voor onze 1e midfondvlucht

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mei....