vrijdag 29 januari 2021

Zaterdag 30 januari

 

Afgelopen week heeft Nederland kennis gemaakt met een klein groepje niksnutten, leeghoofden en er zijn nog wel wat mindere vleiende kwalificaties voor deze lui op te sommen! Zij zorgden voor een grote impact op onze gemoedstoestand en hielden Nederland 3 avonden lang in hun greep.  Je vraagt je af wat voor ouders en opvoeding hebben deze domkoppen genoten. Relschoppen, plunderen zelfs een ziekenhuis voelde zich belaagd. In-en-in intriest!! De rust is (voorlopig) teruggekeerd, tijd om ons op positieve zaken te richten.

In mijn club waren 2 bestuurlijke vacatures en die waren rap ingevuld. Bedankje voor de mannen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet en succes gewenst aan de opvolgers. Verder is er weinig te melden. Van de afdeling kwamen diverse mails binnen, zoals ‘informatielijst contactpersonen’, ‘verklaring vereniging entlijst’ en ‘bestellijst materialen’. Mailtjes die snel beantwoord kunnen worden maar ik zag alweer een algemene herinneringsmail voorbijkomen.😂

Hoe gaat het verder met de duiven………….op diverse websites en facebook zie ik schitterende ploegen afgespeende jonge duiven, bij mij is het bijna zover, nog even en ze kunnen naar hun eigen afdeling.

De vliegduiven zijn niet bijgelicht en ja dan duurt het ‘leggen’ even langer maar daar word ik ook niet meer zenuwachtig van, inmiddels zit alles netjes op eieren.

Het is bijna eind januari met een negental weken zou het vliegseizoen kunnen beginnen, wanneer het tegenzit wellicht 4 weken later……moet er nog een klap op het afgelopen seizoen gegeven worden? Wat zijn de plannen voor 2021?  Terwijl ik dit schrijf zie ik op de website van de afdeling het volgende en niet veel later kwam de agenda via de mail binnen.

 

GEPLAATST 24 JANUARI 2021 JELGER KLINKENBERG

Beste Leden,

Het is inmiddels januari 2021 en hierbij volgt een update vanuit het bestuur:

Onderhoud containers:
Aan het einde van het seizoen heeft de vervoerder de containers opgehaald en in de winterstalling geplaatst. Verder zijn de containers aan een inspectie onderworpen. Bij deze inspectie is achterstallig/ groot onderhoud geconstateerd. Nadat in het voorjaar al 2 containers groot onderhoud hebben gehad hebben wij nu aan 2 andere containers groot onderhoud laten uitvoeren:

Bij een container is het dak gerepareerd, het dak wit geschilderd, 2 rvs voerkisten gemaakt, achterbumper en voorsteil in zijn geheel vervangen en de onderkant getectyleerd. Ook zijn de ventilatoren vernieuwd en zijn er de dakventilatoren vervangen door nieuwe.

Bij een andere container is zijn 2 rvs voorkisten gemonteerd en de onderkant getectyleerd.

Afstemming vliegprogramma 2021 met Afdeling 5 Zuid-Holland
Afgelopen week is er overleg geweest met afdeling 5 Zuid-Holland over het vliegprogramma 2021. Tijdens dit overleg zijn de losplaatsen voor de dagfond afgestemd en hebben wij voor de midfond en midfond jonge duiven een aantal losplaatsen afgestemd zodat wij indien noodzakelijk gezamenlijk kunnen vervoeren. Deze zijn verwerkt in het concept nationaal vliegprogramma 2021 waarover gestemd gaat worden in voorjaarsvergadering van de afdeling.

Bonnenverkoop en huldiging kampioenen 2020
Omdat een huldiging van de kampioenen 2020 op dit moment niet mogelijk is en er ook geen vooruitzichten zijn dat dit op korte termijn wel kan vanwege Corona is de commissie Huldiging aan het nadenken over hoe de kampioenschappen wel uitgereikt kunnen worden en dat de kampioenen wel de aandacht krijgen welke zij verdienen. Nadere informatie volgt!
Daarnaast zal er eind januari/ begin februari op GPS Auctions een bonnenverkoop plaats vinden. Hierbij bedanken wij alvast de schenkers van een bon.

Voorjaarvergadering 12 maart 2021
Wij hebben de voorjaarsvergadering voor de afdeling gepland op 12 maart 2021. Een dezer dagen ontvangen de verenigingen de voorlopige agenda. Gezien de huidige omstandigheden rondom Corona zal over de voorstellen zoals het er nu uitziet een digitale stemming gehouden gaan worden aangezien een fysieke vergadering niet mogelijk is. Wij houden jullie hierover op de hoogte.

Tot zover.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Afdeling 6 Noord-Holland

Wat betreft de update van de afdeling, prima zaak om de containers in optimale conditie te houden. Zonder goed functionerende containers sta je direct al met 1-0 achter. Het vliegprogramma afstemmen met afdeling 5 is uiteraard ook een goede zaak, want het moet wel betaalbaar blijven. Onze duiven zullen altijd meer kilometers moeten maken maar wanneer je dat weet kan je er rekening mee houden. 

De agenda

Voorlopige Agenda Algemene ledenvergadering

 1. Opening door de voorzitter om 20.00 uur

2. Appél van verenigingsafgevaardigden, aan de hand van geloofsbrieven

3. Goedkeuring notulen ALV voorjaar 2020 a. Goedkeuring bestuurswisseling voorjaar 2020

4. Evaluatie seizoen 2020

5. Behandeling evaluatie vervoer 2020 en vervoer 2021

6. Mededelingen en voorstellen bestuur a. Vliegprogramma b. Kampioenschappen c. Oproep commissieleden

7. Ingekomen voorstellen verenigingen

8. Rondvraag

9. Sluiting

Ik mis op de agenda de financiële verslagen en begroting!  De laatste vergadering dateert van één jaar geleden en ook al zitten wij in het corona tijdperk  één keer is wel heel zuinig. Wanneer een fysieke vergadering niet mogelijk is en een grote kans dat het ook zo is, kan je de stukken wel doorsturen en digitaal gaan stemmen. Persoonlijk zou ik opteren voor een digitale vergadering met de pakweg 30 voorzitters. In het bedrijfsleven doen ze niet anders en zo moeilijk is het niet. In mijn nabije omgeving zie ik niet anders en zelf moet ik regelmatig ‘inloggen’ voor mijn kleinkinderen om contact te hebben met de onderwijzer.

Moderne duivensport met moderne technieken en maar wachten😂 https://www.bricon-pas.com/nl/

https://www.bricon-pas.com/nl/resources/12.-Introductie-PAS-%7C-V4-%7C-640-x-360-%7C-10.12.2020.mp4 


Als laatste een prachtige foto gemaakt in Heemskerk van een uil. In Heemskerk zitten in een woonwijk diverse uilen bij elkaar. Prachtig toch!



Foto's gemaakt door J Goedhart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk