zaterdag 6 februari 2021

Zaterdag 6 februari

 

Vorige week kwam “Op De Hoogte” binnen en ik kan niets anders zeggen dat het huidige NPO-bestuur aardig doorpakt. Wat mij het meest is bijgebleven is het nieuwe hitteprotocol, helder en duidelijk met daarnaast ook nog wat handige tips, hoe om te gaan met de jonge duiven, vooral in de voorbereiding. (Duiven kunnen meer en beter tegen warmte dan dat wij denken maar je moet ze wel voorbereiden) De taak van het IWB in haar nieuwe samenstelling. Toelichting dopingbeleid alsmede de kosten en hoe wij dat doorberekend krijgen. Blijft de vraag of dit dopingbeleid juist is want er zijn nogal wat vragen of te wel het rammelt nog te veel. Het organiseren van de Olympiade, onder welke voorwaarden en hoe dat kostendekkend gemaakt zou kunnen worden. (O.a. afschaffing Nationale Manifestatie, organiseren van een verkoop en wederom gelijk voor het dopingbeleid het doorbereken van 1, 2 cent op de vrachtprijs). Daarnaast nog tal van andere belangrijke agendapunten. Ook niet onbelangrijk de toelichting over de ‘invliegduiven’. Alle duiven over de antenne, alle duiven staan in het verenigingsconcours maar daarnaast kan je aangeven welke duiven tellen voor de punten voor het spel wat volgt op het vereniging spel. Ik hoop dat ik het goed interpreteer. Nog tal van andere punten worden behandeld, het lezen meer dan waard. De Marathonmannen moeten zeker goed alert zijn want er staan nog wel een paar veranderingen op stapel. De NPO heeft de vaart erin.

Ook kwam er een nieuwe update over de stand van zaken betreffende de nieuwe Europese regelgeving voor transport dieren. Het lijkt de goede kant op te gaan maar er moeten nog wat plooien gladgestreken worden.  Vervolgens dinsdag de update van de overheid dat de lockdown weer verlengd wordt, maar gelukkig ook een paar versoepelingen, zeker voor de jongste kids/ jonge ouders een zegen…….

Begin van de week kregen wij ook al te maken met fris en vooral in de avond, vriezend weer.  Mijn vliegers zitten op eieren, de eerste jongen van de kwekers zijn gespeend, de kweekduiven komen weer op eieren en de kou?? De kou is alleen maar fijn, de duiven hebben er geen centje pijn van. Voor mijzelf is het wat minder om in die openrennen te vertoeven, dikke jas en muts op….maar de duiven duiken gewoon het bad in!

Verder las ik dat grote (mega) hokken zich in Nederland willen vestigen. Misschien is het er één, wie weet 2.  Het is waarschijnlijk een buitenlander (investeerder}, vaak een Aziaat met te veel geld die een samenwerkingsverband wil aangaan met als doel vroege duiven te draaien om er een commercieel succes van te maken. Niks mis mee, want er zijn al wat mega hokken en het is van alle tijden dat zulke hokken bestaan. (toejuichen doe ik het ook niet)  Ik denk dat de ‘kleine’ liefhebbers het moeten hebben van kwaliteit en zij veel meer de handen ineen moeten slaan. Elkaar sterker maken en samenwerken, desnoods vanuit één adres in combinatie gaan spelen en/of nog meer specialiseren, uiteraard met goede afspraken, het biedt heel veel voordelen.  Niet meer duiven, maar betere duiven, niet bezuinigen op voer en supplementen maar door het samen te doen blijft het betaalbaar, daarnaast blijft er tijd vrij voor gezin en vakantie.

Ik speel niet in combinatie maar heb wel een gezamenlijk kweekhok met mijn broer. Beiden hebben wij niet meer dan rond de 20 vliegkoppels en helpen elkaar bij ziek, zeer en vakanties. Daarnaast hebben wij een paar fijne duivenvrienden waar wij mee samenwerken/kweken en kunnen sparren.

De eerste jongen zijn gespeend, meestal krijgen ze gelijk hun 1e prik, deze keer niet want ik vond het te koud en er komt nog kouder weer opkomst. Sommige vaccinaties kan je beter niet met koude temperaturen geven dus wacht ik even….



Zaterdag 6 februari, het is wederom koud, je merkt en voelt dat er ander weer aankomt. Ik heb nog eens naar de weerberichten gekeken en besloten de verduisterplaten maar voor de rennen te plaatsen, want om morgen een berg sneeuw uit de hokken te scheppen…….. 😅 #staysafe #blijfgezond

Op duivennet staat een bonnetje van broer Peter, geschonken t.b.v. de Ladies League kring 3.  Het bonnetje is te verzilveren voor een jong uit ons kweekhok. Het zal een zomerjong worden.  Bieden kan tot 15 februari. Staan sowieso prachtige schenkingen op dus……en het is voor de dames!

 


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk