zondag 24 juli 2022

The Day After


The Day After
Zaterdag morgen kregen de jonge duiven om 8.00 uur de vrijheid in Duffel.
Het werd snel duidelijk dat het in Issoudun in de vroege ochtend niet goed was. Eerlijk gezegd kreeg ik al schrik dat ze laat, te laat gelost zouden worden. Om voor de verste afstanden, met kopwind pas om 10.00 uur te lossen, hebben wij geen goede herinneringen aan.

Afdeling1-3-5-6 trokken één lijn en besloten de duiven niet te lossen. De nationale lossingscommissie werd buitenspel gezet, natuurlijk hebben deze mensen een zware en een enorme verantwoordelijkheid maar er zijn afdelingen die in het verleden niet ‘amused’ waren met hun beslissingen en onbegrijpelijke beweegredenen. 

Persoonlijk vind ik het een goede beslissing en ja op de zondag zal het misschien een heel andere vlucht worden. Op de kortste afstanden viel het zaterdag mee, gelukkig werden nog vrij hoge snelheden gehaald waardoor ze ook op de verste afstanden redelijk tot goed doorkwamen. Ik heb het idee dat de vlucht redelijk tot goed is verlopen, ik zeg ‘in je handjes knijpen’. In België verliepen vluchten die laat werden gelost dramatisch, vooral met de jonge duiven.  Achteraf is het een koe in zijn kont kijken. Iedereen zal zo wel zijn gedachten hebben. 

De jonge duiven werden dus in Duffel gelost en ik ben met het resultaat niet tevreden. Natuurlijk moet ik relativeren maar ze zijn gewoon 2 minuten te laat en te veel duiven nog onderweg. Werk aan de winkel.
(In de club (848 duiven) 13e plek maar 12 man voor mij dus zo dik vielen ze nu ook niet. Mijn 8e duif is nog goed voor de 43e plaats. In de kring (1595 duiven) 28e en 8 bij de eerste 82 duiven. In de afdeling 8800 duiven de 65e plek en 32 van de 53 in de prijzen.) 

Zondag om 6.45 gingen de duiven in Issoudun los. Volgens de site mooi weer en zuidelijke wind. In Heemskerk stond een straffe zuidwestelijke wind.
Helaas gaf compulive de gang van zaken in het begin niet juist waar.  Persoonlijk vond ik het toch voor mijn duiven een taaie vlucht. Grote uitschieters in snelheid en ook bij deze vlucht viel het na een uurtje stil. Het is niet anders…. Frits Jonker pakt fenomenaal de 1e in de sector. 
Nog één vlucht te gaan…. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duffel