vrijdag 12 mei 2023

Morlincourt...............

 

Afgelopen vlucht (Quievrain) kwamen de duiven ‘vlot’ thuis en was het prijs% in de kring in orde 30 van de 40. (Afdeling 35/40)

Tevreden naar aanloop van de MF? Nee, te weinig ‘vroege’ prijzen en dat zie je terug in de tussenstanden. Heeft dat niet een oorzaak?

Ontzettend koud en nat voorjaar t.o.v. 2022, duiven zitten/ zaten verduisterd en zitten op ‘luchtige’ hokken. Wij, het team, hebben er alles aangedaan om ze gezond en geconditioneerd aan de start te krijgen, maar ‘vroege’ duiven aan de lopende band draai je pas wanneer ALLES klopt en uiteindelijk de FORME aan de deur klopt. Wij hebben elkaar dan ook de afgelopen 3 vluchten ‘bemoedigend’ toegesproken en vooral de lichtpuntjes benadrukt. Dit alles met een kwinkslag😊, want het glas werd ‘n keer geheven op de snelste van het concours op Duffel🍷So far so good.

1 week eerder dan de planning heb ik de doffers wat meer licht gegeven of te wel de verduistering gehalveerd. Door het slechte en donkere voorjaar vond ik het tijd om toch wat meer leven in de brouwerij te krijgen. Bij de duivinnen ga ik nu ook afbouwen.

Wanneer ik zo door de uitslagen blader op de compuclub, zie ik veel fantastische uitslagen met ongelofelijke prijspercentages. Vaak werk van jarenlange strenge selectie en enorme toewijding. Diepe buiging! Ik zie zelfs in Afdelingsverbanden fantastische uitslagen, soms buitenaards. Was dat nu 5 of 10 jaar geleden ook zo, vraag ik mij af of is dat nu mede toegenomen door dat 1:3 spel?

Nu kan je in de duivensport ook zomaar een keer een waardeloze uitslag maken en loop je een week suf te piekeren en zelfs de dierenarts kan de oorzaak van het falen niet vinden. Ook dat is duivensport en sta je na zo’n vlucht weer met beide voeten op de grond.

Het mooie van de duivensport is dat je elke week weer hoopt op succes en beter, wanneer dat lukt is de euforie onbetaalbaar. Al is dat slechts voor één dag, want de volgende uitdaging wacht alweer. Onderstaande laten wij tot nu toe, op de vitesse, achter ons.

De resultaten van de 3 eerste Vitesse vluchten in grootverband. 1e van 14600 duiven 26/40, 2e vlucht 88e 13500 duiven 26/36, 3e vlucht 19e 13200 duiven 35/40. (Let op 3x zuidenwind met oost erin)

Onze eerst komende uitdaging is om op de MF een goede uitslag neer te zetten. 2 nachtenmand, meer kilometers en wind op de kop zijn de ingrediënten. Uitdagende klus en afwachten hoe de duiven dit verteren en klaren.

Met de jonge duiven van hok 1, heb ik het opleren weer opgepakt, wanneer het even kon de mand in voor een klein stukje. Gewoon voor de gewenning. Zo ook heeft deze groep inmiddels een chipring om, ook voor gewenning.

In hok 2 zitten nog te veel duiven die niet buitenkomen. Ik heb in dit hok de jongste wat eerder dan gepland hun 2e vaccinatie gegeven en de ploeg op een geelkuur gezet. Volgende week gaat de schuif/tussendeur open en gaat alles te gelijk los. Hopelijk gaan de jongsten dan mee de lucht in. De tijd gaat dringen.

De afgelopen dagen vaak wisselvallig weer, temperatuur wel lekker maar wel vaak veel nattigheid. Het ‘gedroomde’ voorjaarsweer wil maar nog niet echt komen😪.

Het was een tijdje stil wat betreft de vogelgriep, maar een besmettelijke variant treft nu vooral de meeuwen. Je kan dus wachten dat de pluimveebranche weer geïnfecteerd wordt. Vaccineren is de enige oplossing maar, maar, maar… Hoelang gaat het nog duren voor dat ze aan de slag gaan?

De Zaterdag lijkt wel droog te blijven, met een windje op de kop. We gaan het beleven, de ploeg gaat mee😊

In Heemskerk 1060 duiven, zelf 39 duiven mee. In de Kring 1887, Afdeling bijna 13000.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After