zondag 25 juni 2023

The Day After

 THE DAY AFTER

De duiven gingen vroeg los en de Quievrain duiven maakten hoge snelheden. Ook weer eens leuk en lekker voor duif en ‘melker’. De vroegste en snelste meldingen kwamen uit Zandvoort en wel van een ontketende Frank Nebig. Korte afstand, aan de kust en de boel dan zo ‘oprollen’. Diepe buiging!

Bij ons was de 1e Melding van Ron, die later nipt verslagen wordt door Simon. Dirk was degene die de 823 zag aankomen, een duivinnetje voorbestemd voor de DF, de volgende duiven knalden allemaal in één keer op de klep en trokken zich niets aan van de grote combine die het naastgelegen weiland aan het maaien was. De duiven waren rap thuis. 

We doen bij lange niet mee voor een vroege duif, maar er zat genoeg gang en drang op. Later op de dag maar eens kijken hoe de Tours duiven afkomen. Snelheid? Misschien tegen de 80 km/u?  Zou 8 uur vliegen zijn, we gaan ons om 14.00 uur installeren en compulive volgen😊 De trein in afdeling 5 zagen wij opgang komen dus volle moed gingen we zitten, wachten en wachten maar onze duiven kwamen er niet aan te pas.

Dan opeens 5 bijna tegelijk, allen verse krachten en Verkerken. Met een uurtje zijn er 15 thuis en dan kan je spreken van een mooie vlucht. 

Uiteindelijk bij klok afslaan 17 van de 20 thuis en 15 in de prijzen. Tel je zegeningen maar gewoon (nog) niet goed genoeg. Poetsen en doorselecteren 🤔



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt