vrijdag 1 september 2023

Pont St Max

Het verregende weekend moet ik maar snel vergeten, maar dan doe ik Max Verstappen en de estafette dames en in het bijzonder Femke Bol tekort. Dat was genieten, echter met de duiven ging het ‘minder’ en dat zal gerust niet alleen aan de omstandigheden onderweg hebben gelegen, dat zou te makkelijk zijn. Het zwemdiploma hebben ze inmiddels wel glansrijk behaald, thuiskomen doen ze😏

Ik kan alleen maar hopen dat we nog 2 mooie jonge duivenvluchten krijgen, liefst zonder regen en straffe zuidenwind. 😘 

Afgelopen weekend werd de vlucht, in onze club en kring, gewonnen door Mart, hetzelfde duifje won een paar weken geleden ook al een 1e in de kring. Dus 2x een 1e in de kring!! Dit duifje werd verkocht op onze jaarlijkse verkoping voor de jonge duiven competitie en werd beschikbaar gesteld/gekweekt door Gerard Tromp. Voor die 90 euro kreeg Mart veel waar voor zijn geld en veel plezier, wie weet wat nog in het verschiet ligt. 

Ondertussen, zie je in het duivenblad, NPO ‘op de hoogte’ en social media, de nieuwe afdelingen (5 stuks) uitgetekend incluis een nieuw vliegprogramma. Een aantal afdelingen bereiken de ondergrens en staan op omvallen. Je moet dus passen en meten en met een ‘helikopterview ‘de zaak bekijken. Je zal het nooit naar ieders zin krijgen. Het vliegprogramma, lees ik, is gemaakt met het uitgangspunt de vrijwilligers te ontlasten? Met dat als uitgangspunt krijg je dan ook een tenenkrommend vliegprogramma.  ‘Winter gesprekstof’ genoeg. 

Pont st Max, net geen 400 km, staat op het programma. Duiven die in orde zijn gaan mee en dat zal tussen de 50 en 60 duiven zijn. Daar zitten een groot aantal duiven tussen die nog niets hebben gepresteerd, maar we hebben afgesproken ze krijgen tot en met de laatste vlucht een kans. 

Donderdag zijn 58 duiven ingekorfd. 

Voor zaterdag normale temperatuur, In Frankrijk en België in de ochtenduren veel ochtend grijs, toch wederom buitjes en de wind lijkt grotendeels matig noord te worden. 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After