vrijdag 14 april 2023

ROOSENDAAL

 

Op naar onze volgende oefenvlucht Roosendaal.

Vorige week zaterdag hebben wij het getroffen met het weer, want zondag 1e paasdag was het in Noord-Holland een stuk ‘minder’ vooral in de ochtend. Neemt niet weg dat ik lekker de natuur in getrokken ben. (zondag is voor de oude duiven één relax dag😏)

Uiteraard ook de dag van Parijs – Roubaix met een ongenaakbare winnaar MvdP. Dat’s een echte goeie😘😘

2e paasdag ‘even’ naar Bergambacht gereden om een ‘verdwaalde’ jonge duif op te halen. Waarom die de kuierlatten heeft genomen zal wel een raadsel blijven. Het verdwaalde schaap is terug en de duif heeft een naam🐑. (Update, inmiddels ook alweer weg😂)

Ook nog 2 jonge duifjes afgeleverd bij een topliefhebber uit een duivin van die ik van hem heb bekomen en dan blijf je zomaar een uurtje ‘hangen’. Heerlijke duivensport.

Dinsdag stond een afspraak met Stefan Göbel op het programma voor een routineonderzoek van onze duiven. Het werd een leuk ritje met de Peters en Steef. Wij laten alle 3 niets aan het toeval over en het is geen straf wanneer je gezellig de toeristische route neemt😏duiven praat genoeg. Her en der moeten de puntjes op de i gezet worden, zeker wanneer kopwind met oost wordt voorspeld. De duiven moeten echt top in orde zijn.

In het weekend keek ik nog wat uitslagen, van Afdeling 5, na wat mij opviel dat zij veel liefhebbers hebben die bovengemiddeld veel duiven meegeven. Neemt niet weg dat ze de duiven heel vlot draaiden, 100 duiven in 6 minuten. 2 x knipperen met je ogen en ze waren thuis🤗.

Afgelopen week was dat snelle verloop ook in onze afdeling te zien, wanneer ze straks uit Duffel in één keer losgaan krijg je ‘iets’ meer spreiding. Uiteindelijk gaat het om duiven die zich losmaken en de kortste route kiezen en dat hebben ze als jonge duif al moeten laten zien dus laat ze op die oefenvluchten maar ‘scherp’ worden, een keertje mis of doorvliegen is dan nog geen probleem. Bij een rayon lossing moet de meute maar één kant op. Voor slecht opgeleide jaarlingen, die als jonge duif halverwege ingehouden zijn of enkel op de nalijn zijn gespeeld is het in rayons lossen wel ‘lekker’ (ook de duiven die door de vogelgriep slecht zijn opgeleid) Ik praat voor mijzelf, van mij mag alles tegelijk los😏.

De duiven probeer ik zo goed mogelijk in een ritme en gezond te houden, met de wat lage temperatuur en regen valt het niet mee om ze nu al in een super conditie te krijgen. (Hoeft ook niet) Hopelijk gaat de temperatuur de komende weken wat omhoog en dan wordt alles wat geriefelijker.

Woensdagochtend werd het na 10.00 uur toch nog redelijk weer. Wat doe je dan?... De duiven nog even een 'drachtje' geven. Thnx Dirk. Deze keer een kort stukje en alles tegelijk los. Dat werd dus dringen om binnen te komen.

Heemskerk heeft dik 1000 duiven opgegeven en het is de bedoeling dat die over de antenne gaan. Wij gaan er een echte oefenvlucht van maken, sommige clubs maken er een wedvlucht van die meetelt in de club. Ik kan dat wel begrijpen, een oefenvlucht van 160 km is niet gewoon. Voordeel je hebt een vlucht extra, nadeel hij telt alleen voor de club.

Het lijkt zaterdag droog te blijven met ook een zonnetje. De wind (stevig 4) komt uit het noorden. De duiven kunnen aan de bak, hopelijk een mooi vluchtje! Succes……

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt