vrijdag 7 april 2023

VRIJDAG 7 APRIL

 

De afgelopen dagen hebben wij, tot en met woensdag, best aardig weer gehad, met voor het weekend redelijke vooruitzichten.

Het is begin van de week dus droog geweest met veel oost in de wind met temperaturen die nog vrij laag waren. (het was vorig jaar zonniger en warmer maar dat gaat vast nog komen).

De duivinnen zijn zondag nog een keertje weggebracht, mooi open weer met een stevige noordoostenwind maar ‘fris’. Ook nu kwamen ze prima naar huis en mochten ze zich de nodige uurtjes (op) warmen bij de doffers. Het zijn geen ‘watjes’ en om huis trainen ze ook een klein uur. Nu is het temperatuurverschil in mijn hok met de buitentemperatuur niet groot, dat scheelt.

De jongen trainen lekker om het huis dus dat loopt naar wens.

Deze week ook opnieuw met Dirk en Steef naar Gerard Koopman geweest. Iedereen kan zijn prestaties op de compuclub volgen en die zijn ‘buitengewoon’ ook op de OLR staat hij zijn mannetje maar het zijn vooral de referenties die indrukwekkend zijn. Wanneer zoveel mensen slagen met zijn duiven moet je ‘goeie’ hebben!  De kans dat je daar een ‘knappe’ haalt is dus groter en dat was het doel van de reis. “goeie komen uit goeie” we gaan het beleven….

Woensdag nog één keer de duiven een ‘drachtje’ gegeven en het plan is dat ze vrijdag de mand ingaan. De duivinnen hebben duidelijk meer ‘trek’ naar het hok, de doffers moeten nog wat ‘scherper’ worden. Wij hebben een intensieve voorbereiding met de duiven achter de rug, als team is zo’n voorbereiding makkelijker te realiseren. Thnx mannen. Hopelijk werpt het zijn vruchten af😏

We gaan nu 2 africhtingen krijgen, Groot Ammers en Roosendaal. Aan Roosendaal (112 km) als africhting moet ik nog steeds wennen. Het is zaterdag kijken en ervaren hoe de duiven reageren op een nachtje mand/vrachtwagen en zich losmaken uit de groep, maar het echte werk begint pas over 2 weken.

Deze week werd ik wederom geconfronteerd met het verschil in ‘belevingen’ tussen een duivenliefhebber (met nadruk op Lief) en mannen die spelen voor het hoogst haalbare. Je woorden moet je tegenwoordig op een gouden schaaltje afwegen. 

Het zijn er 41 geworden, voor Groot Ammers, die meegaan. De vooruitzichten noordoost, let’s go….

Later zaterdag een terugblik op de oefenvlucht….

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt