zondag 9 april 2023

The Day After

The Day After

Zaterdag werd het een pracht van een oefenvlucht. Geduld werd beloond want toen de nevel op de lossingsplaats optrok en de lucht opklaarde, konden de duiven naar huis knallen.

Bij ons werden de eerste duiven niet geconstateerd, neemt niet weg dat wij met zijn drieĆ«n stonden te genieten van de aankomsten. Het zal bij de meeste liefhebbers een mooi trainingsvluchtje of spektakel geweest zijn. 

Voor mij een ‘eye opener’ om de antennes nog eens goed uit te testen, want dat was een minpuntje op Groot Ammers. Ook het laden, vrijdagavond, van het vliegprogramma van een M3 was een apart klusje. De klok moest teruggezet worden naar de fabriek instelling (alles wissen) en dan pas kon je het programma laden.  Hierdoor moesten onder andere het ID, wachtwoord opnieuw ingevoerd worden in de ECS. Gelukkig staan die gegeven in ‘My Pigeon Benzing’ op mijn laptop en kon ik die overnemen/invoeren en kon de ‘klok’ zaterdagmorgen weer communiceren. Bleef het antenne probleem over, alles leek vooraf actief maar toch...... Inmiddels moet dit probleem ook opgelost zijn. 

Wij gaan de duiven klaarmaken voor hun 2e oefenvlucht deze keer uit Roosendaal, van mij mag dan de hele 'boel' tegelijk los...

Fijne Paasdagen.



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After