zondag 23 juli 2023

Nat pak😘

 25 duiven mee op Issoudun en 72 op Duffel.

Issoudun in de afdeling 2000, vorig jaar slechts rond de 1700! Duffel in de club ruim 700 en in de kring 1300.

Nu kijken hoe laat en/of de duiven zaterdag gelost worden.

Om 7.15 ging Issoudun los en de jonge duiven om 7.45 uur. Bij de jonge duiven zal menigeen zijn wenkbrauwen hebben gefronst. De buien, buitjes waren bij dit tijdstip gegarandeerd en dan komen de eerste meldingen en begint het rekenen. Ze gaan hard!! Zo ook de regen! Eind 20 trekt een groep van wel 30 jonge duiven over, die zwalken en denken dat zwarte gat duiken wij niet in, er knijpen 2 duiven uit. Regen, stress en ik kan van alles bedenken en opnoemen, maar niet vallen, uiteindelijk komen ze naar beneden en dan voltrekt zich opnieuw tegenspoed. Gelukkig komt op ‘25’ een groepje aan die wel valt en klokt. Regen, gitzwarte lucht, op de daken vreemde duiven, chaos alom. Ik heb de laatste jaren nog niet zoveel grote groepen jonge duiven gezien, die letterlijk en figuurlijk de weg kwijt waren! 

De meeste kwamen als verzopen katten thuis en menigeen zal een pitstop gemaakt hebben. De duiven kunnen veel hebben, het team op dat moment minder😜

Vervolgens wachten op Issoudun, de aankomsten in de zuidelijke afdelingen beloven een ‘rappe’ vlucht, maar in mijn regio is dat absoluut niet het geval! Met deze wind moet je tijdduiven draaien en vlot achter elkaar. Geen excuses. Sta je daar met je goede gedrag wederom in de regen op duiven te wachten. 2e in de club, 2e kring, 48e Afdeling. 

Wij zijn niet tevreden, maar ook niet ontevreden, de duifjes hebben ongetwijfeld hun best gedaan. 

De komende dagen maar weer poetsen op naar Lennik en over 14 dagen Argenton. Nieuwe ronde, nieuwe kansen😏





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt