donderdag 24 augustus 2023

Morlincourt

 Je kan het ook wat positiever bekijken🤔

Toch nog even een terugblik op een bijzonder duiven weekend, het begon al op vrijdag en eindigde op zondag. Wie of welke afdeling nam de juiste beslissing? De afdelingen mochten zelf aan het advies van het IWB handjes en voetjes geven. Op vrijdag los kon op weerstand van de werkende rekenen, alles gelijk (jong en nalijn duiven), los op zaterdag werd ook niet met veel gejuich ontvangen. Enkele afdelingen schoven de vluchten door naar de zondag. Lossen op zondag is in België achter aansluiten. Organisatorisch en vervoer technisch moet het, wat je voornemens bent, wel kunnen en geregeld worden. Het is duidelijk dat je van enige uniformiteit van een nationaal vlieg programma  niet kon spreken. 

Op Facebook weten de meeste het vooraf wel, maar een evaluatie of terugkoppeling zie je nooit. Je kan wel commentaar hebben op het hitteprotocol maar in Nederland liggen alle sporten met dieren onder een vergrootglas. Wij hebben als enig land een partij van de dieren, en het wemelt van dierenactivisten en dierenwelzijn groeperingen. Ook het vervoer van levende dieren wordt geconfronteerd met steeds meer regelgeving. Het is eigenlijk nog een wonder dat we met duiven kunnen/mogen spelen. Het hitteprotocol heeft dus een belangrijke functie, natuurlijk zijn er soms vraagtekens bij het inzetten, tijdstip en noodzaak. Beetje kritisch blijven mag altijd. 

Afdeling 6 besloot op vrijdag te concoursen, resultaat een PRIMA VLUCHT. Kort en snel vluchtje, ik zie het als een mooie africhting😏

Op zaterdag de nalijn vlucht, voor de oude en bevlogen jonge duiven, wederom een PRIMA VLUCHT. De LC gaf het startsein op het juiste moment. De zomerjongen hadden het echter moeilijk. Die had je beter vrijdag kunnen meegeven😏.

We hebben dit jaar 6 jonge duivenvluchten gespeeld, de verste voor mij 280 km maar ze hebben al geproefd aan 2 nachten mand. Nog nooit zoveel instapmomenten gehad, daarnaast geen vogelgriep perikelen en de hoeveelheid ‘afvallers’ is acceptabel. Hopelijk gooit het weer, bij de laatste 3 vluchten, geen roet in het eten. (Tikken we toch de 500km nog aan)

Ik kijk en lees de uitslagen, ook die uit België. Vlucht van 380 km jonge duiven op ZATERDAG concours duur van 2 uur, was dus niet echt duiven weer. 😏 Genoeg over vorige week.

Maandag kwam het vervolg programma van de jonge duiven online.

Morlincourt, Pont St Max, Fontenaye. (340, 400 en 510km.) Toch een mooi vervolg, na 2 MF vluchten met te weinig afstand. Hopelijk laten een paar duifjes zien uit het goede hout te zijn gesneden. 

In de Algarve beginnen zo ook wat meters te maken en onze duiven zijn tot nu toe ‘honkvast’😎

Leuk om te vermelden, dat vriend en collega Keurmeester Nico de Jong terug is op het strijdtoneel met de jonge duiven. Met de oude duiven wilde het niet vlotten dus stekker eruit en alle aandacht en tijd besteden aan de jonge garde. Met een kleine ploeg (Rond de 25) tot nu toe alle weken in het snuitje van de uitslag. Machtig mooi, zo blijft het plezierig duiven houden! 

We gaan dus naar Morlincourt, zaterdag rond de 20 graden, wat buitjes met een zuidwestenwind.  Ook deze ‘verwachtingen’ kunnen nog veranderen. 

Hopelijk een mooie vlucht….




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After