donderdag 10 augustus 2023

Niergnies

Deze week staat de 5e jonge duivenvlucht op het programma. 

Een periode van langdurige regen, ligt gelukkig achter ons. Vorige week vrijdag en zaterdag moesten onze duiven menig regenbui trotseren, gelukkig kunnen ze best tegen een buitje maar het heeft wel invloed op de concoursen. Het ligt achter ons en hopelijk krijgen we nu een periode van een mooie nazomer. 😎

Het oude duivenseizoen zit erop, de nalijn hoeven ze niet te vliegen, hooguit een paar jonge herintreders maar die worden niet geklokt.

Niergnies is een MF vlucht dus het wordt de eerste keer 2 nachten mand. Altijd spannend hoe ze dat verteren. Probeer een ploeg tussen de 50 en 60 jongen klaar te stomen. De temperatuur gaat wat oplopen en de NPO gaf woensdag aan dat het hitteprotocol zal gelden. Grote mand 23, kleine mand 20 duiven. Ik vind de zorg voor onze duiven prima, maar vraag mij af welk type mand wij dan hebben, want er MOETEN 25 duiven in de mand. Afdeling 5 vervoerd en bepaald! Nu valt het wel mee met de temperatuur en zullen die 2 extra duiven nu verschil maken? Protocol is protocol en met de kans dat we misschien pas zondag los kunnen, want de vooruitzichten zijn in de ochtend niet florissant, is wat minder duiven in de mand een pre. 

Vorige week waren wij niet tevreden over de jonge duiven, vooral de doffers lieten het afweten. Ze waren de dagen vooraf aan de vlucht nogal afgejakkerd door onbekende redenen, waarschijnlijk zat er te weinig energie in de tankjes. Hopelijk herpakken ze zich.

Het kampioenschap vitesse kort (jong) is bekend, zo ook de duif kampioenen. In de club tellen alle 4 de vluchten, in de kring weer 3 v.d. 4 vluchten, zo ook bij de Asduiven. Het is een verscheidenheid aan kampioenschappen door verschillende puntentelling. Bij de duif kampioen zijn we tevreden maar bij de selectie tellen toch echt alle vluchten!



Het lijkt in Nederland zaterdag na de middag droog te worden met een 23/24 graden. De wind uit wzw hoek. In België en Frankrijk duurt het misschien nog wel langer. We gaan zien of ze loskomen en ze een beetje afkomen…. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After