zaterdag 8 juni 2019

Bourges/duffel

Zaterdagmorgen, 8.00 uur in Heemskerk is het grijs, zwaar bewolkt met de nodige regen. Inmiddels krijgen wij het bericht dat beide vluchten zijn uitgesteld naar de zondag.

Het was zaterdag voor ons vroeg in de ochtend al duidelijk dat de duiven niet gelost zouden worden. Ik vind dat prima want je kunt wel elk uur een update doen maar voordat je het weet ben je de gehele ochtend aan huis gekluisterd. Ik zag afdeling 5 ook  snel de beslissing nemen tot uitstel en dat geeft aan dat beide lossingcommissies op één lijn zaten (de kustprovincies) en het voor de DF en Vitesse vlucht niet verstandig was te lossen. Toch zag ik een paar afdelingen wel losgaan, niet zo vreemd want in Frankrijk was het weer redelijk tot goed en dat moet je zondag nog maar afwachten, zij zagen voor hun afdeling in Nederland letterlijk een figuurlijk geen ‘zwarte’ lucht en wie weet krijgen ze gelijk maar ze nemen toch wel de nodige risico, ik ga het in de loop van de dag volgen. (ook afdeling 7 ging in Bourges los en dan gaan er een paar scenario’s door je hoofd…..)
Dus mooi de tijd een extra schraper door de hokken te halen en te ontdoen van het water (inslag van de regen van de avond en ochtend) en wie weet kunnen in de loop van de middag de jongen nog even los.  De jongen konden los en vlogen door de regen en harde wind een klein uurtje, verder bleef het in de middag tot 14.00 uur flink regenen en nam de wind eerder toe dan af en kon ik nog een keer water scheppen.
Uiteraard even gekeken hoe de duiven afkwamen bij de afdelingen die wel losgingen en zoals verwacht uitschieters (snelheden boven de 2000mtr) en dan later (10-15 minuten) komen de duiven wel door om vervolgens weer stil te vallen (dat zijn de doorvliegers).  Op de kortere vluchten gaan ze nog sneller tot wel > 2300 meter en komen ze beter af. In Zuid en Noord Holland waren de omstandigheden nog een stuk slechter dus we hebben niets gemist………………
Wel heeft de L.C. een verstandige beslissing genomen om de duiven te verkassen naar Fontenay waar de omstandigheden zondag beter zouden zijn dan in Bourges.
Zondag; Fontenay los om 7.00 uur, Duffel los 7.45 uur

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after