zondag 16 juni 2019

the day after


The Day After
WAAROM?   Gelukkig liep het met een sisser af………………………
Zaterdagmorgen las ik dat de duiven om 8.00 uur waren gelost en dan kijk je op de computer naar buienradar en ben je verbaasd…De verbazing maar ook ergernis, dat durf ik gerust te schrijven, nemen  toe wanneer afdeling 5, die op de zelfde lossingsplaats staat, NIET gaat lossen en argumenteert waarom,
“Bericht 13.15 uur: In Pontoise zijn de duiven gelost om 13.00 uur met WZW kracht 3, het vertrek was goed. Bericht 12.00 uur: De verwachting is dat we rond 13.00 uur de duiven in Pontoise kunnen gaan lossen.

Bericht 10.55 uur: We hebben op de vlieglijn nog steeds te maken met slechte zichten en miezer regen, dus we moeten nog geduld hebben, volgend bericht rond 12.00 uur.

Bericht 10.05 uur: We hebben nog steeds te maken met mindere conditie's die volgens de verwachting al verbeterd hadden moeten zijn, maar wat nog steeds niet het geval is, dus we moeten nog even geduld hebben. Volgend bericht rond 11.00 uur.

Bericht 09.10 uur: Voor de duiven in Pontoise zijn we in overleg met de andere afdelingen en de weerkundigen wanneer het hier het beste moment van lossing is”

 bij ons volstaat de simpele tekst;  8.00 uur los.

Je staat op je duiven te wachten en weet en voelt dat het een ‘draak’ van een vlucht gaat worden en dat is een grote telleurstelling. Je kunt er niets meer aandoen en je weet dat ze het uiteraard niet expres gedaan zullen hebben maar deze vroege lossing roept wel vragen op.
Niets ten nadele van de winnaar, het werd een prut vlucht maar gelukkig zijn de meeste duiven wel thuis.
De eerste 10 in Heemskerk
1-6 Jan Vogelzang, 2-5 Peter Nijman, 3 Comb. Weel, 4 Gerard Twaalhoven, 7 Comb Hoogeboom, 8 Ton Dam, 9 Simon Durge 10 Gerrie lotterman

Sint Vincent werd gewonnen in de club door Cees Niesten JR wat ook een mooie vroege duif in de Afdeling is.  Ans en Jan Vogelzang van harte gefeliciteerd met jullie overwinning en Cees met zijn mooie vroege duif!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after