zondag 23 juni 2019

the day after


The Day After,
Zaterdag stonden Issoudun (DF) en Roosendaal, (oud &jong )op het programma en de omstandigheden waren prima met een noordoostenwindje, zonnetje en een lekkere temperatuur.
Waar ik vorige week nog schreef over de vlucht Pontoise, dat ik met mijn kop moest schudden en het snel moest  vergeten, zal ik deze dag (vandaag) wat langer koesteren. De duiven in Issoudun gingen om 7.15 uur los, samen met die van Afdeling 5 en het konvooi (20.000 duiven) oud en jong in Roosendaal , ging om 8.00 uur totaal los.
Uiteraard stonden wij op tijd klaar en exact op het tijdstip dat wij ‘in het hoofd hadden, meldt zich de eerste duif, een jaarling doffer (de 22) die zich nu al een paar keer goed heeft laten zien, hij komt uit mijn UDO doffer x DE GEELOOG duivin, zijn 2 broers weten ook van wanten, maar hij is tot nu toe de beste van de 3 musketiers. Na een paar minuten begint de trein binnen te lopen en zowaar zit er een jong tussen, die de punt van het dak op zoekt, na verloop van tijd zitten de oude binnen en alle jongen nog  steeds buiten en vliegen diverse keren van de punt van het dak de sloot in, ik zal de rest maar besparen, ze zaten overal behalve in de klok. Mijn bezoekers konden er wel om lachen toen ik het op gaf….eind van het liedje om 18.00 uur zitten er 28 van de 31 in het hok.  Daar heb ik de komende dagen werk aan om ze opnieuw te conditioner, voor vandaag was thuiskomen het belangrijkste.
In de loop van de middag komen de ‘letters’ en kunnen we lachen om het fiasco van de jongen, toen echter de eerste meldingen van Issoudun op ‘compulive’ van afdeling 5 kwamen, begon het rekenen en nam de spanning toe, zeker toen de eerste Noord-Hollandse duiven werden gemeld, gelukkig meldt mijn 1e duif zich om 17.03, rap gevolgd door de 2e en komen de duiven prima door…….. eind van het verhaal kan ik mijn geluk niet op, 2x de 1e in de club en 2x de 1e in de kring en een mooie uitslag in de Afdeling.
Hoe kwamen de duiven in Heemskerk;
De jonge duiven vlucht werd gewonnen door Frank Rodenburg, de Uitgeesters deden het prima met maar liefst 7 duiven bij de eerste 10.
1e  Frank rodenburg. 2e Hans Baltus, 3e Wim Geerlofs, 4-10 Piet Baltus, 5e Cees Niesten, 6e Dirk Ebbers, 7e Peter Beentjes, 8e Max van Delden, 9e Gerrit Twaalfhoven
Frank Rodenburg
Roosendaal oud
1e Jos Nijman, 2-7 Gerrie Lotterman, 3e Max van Delden, 4e Piet Baltus, 5-6-8 Frank Rodenburg, 9-10 Peter Beentjes.
Issoudun
1-3-5-6-7-10 Jos Nijman, 2-9 Gerrit Twaalfhoven, 4e Gerard Weel, 8e Peter Zonneveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after