woensdag 23 juni 2021

ik sla een weekje over....................

 

Numansdorp wordt Zevenhuizen voor de kringen 3-4-5 konden we lezen op de Afdelingssite maar ook de datum werd verzet en dat is in Heemskerk niet goed ontvangen! (voor de goede orde, je mag maar in 2 groepen op de lossingsplaats de duiven lossen, vandaar in eerste instantie  2 lossingstations Numansdorp en Zevenhuizen voor de zaterdag) 

We hebben maar één africhting, die staat op een zaterdag gepland wat voor de werkende man/vrouw prima is maar die gaat NU naar de dinsdag. Daar zitten de meeste (in Heemskerk) niet op te wachten.

Wat is de reden dat men een lossing in Numansdorp niet zitten? Ja, er kwamen mails, verzoeken……Ik korf al jaren op zondagmorgen vroeg in Noordwijkerhout duiven in die later in de ochtend in Numansdorp worden gelost. Nooit één duif verspeeld de afgelopen jaren. (Door de corona dit jaar geen africhtingen)

Heemskerk die het hele jaar al door de wagen van kring 1 wordt opgehaald vraagt (mail) aan de afdeling haal ons op vrijdagavond ook op. (kunnen wij op zaterdag los)  Dit verzoek werd niet gehonoreerd😢 

Dus veel leden gaan NU in Limmen inkorven en kunnen dan hun duiven op zaterdag zien thuiskomen en een aantal ‘diehards’ zeggen “dan kunnen ze op Dinsdag ook nog een keertje mee”. Zo zie je maar wij maken er iets positiefs van.

Nantieul staat op het programma en is blijkbaar een sectorvlucht en daar hangt weer zo’n “mooie naam aan”. Ik hoop dat **de L.C. van afdeling 5 en 6 wat in de melk te brokkelen hebben want na Vierzon is het elastiek bij de duiven en liefhebbers eruit. Ik heb zelden zoveel afmeldingen in de club gezien.

Zelf ben ik voornemens maar een paar duiven op deze MF vlucht spelen. Ik wil toch op de laatste 3 DF vluchten nog wel wat presteren maar veel duiven lijken een weekje rust wel nodig te hebben.

Van de 4 duifjes die nog onderweg zijn, hoop ik dat er nog terugkomen. DF kost veren, is een selectiesport maar ik heb een nare smaak van Vierzon in de mond. Ik ga er over stoppen, een goede vriend zei ‘enkel vooruitkijken, alles uit de kast halen en gaan’. Hij heeft helemaal gelijk, dus verstand gebruiken, plan maken en uitvoeren!

Positief afsluiten, ik kan 2 x mijn jongen africhten, krijg hopelijk een mooie MF vlucht, maar mochten de verwachtingen voor zaterdag niet ‘goed’ zijn met kans op weer 3 nachten mand,  haak ik alsnog donderdagmiddag af.

Update woensdagmiddag17.00 uur. (Allemaal met de kennis van woensdag want dan moet ik doorgeven of ik meedoe en met hoeveel)

Nederland buitje, af en toe zonnetje, noordenwind. Frankrijk in de ochtend goed, later op de dag minder en zondag een stuk minder. België? België lijkt twijfelachtig, Zaterdag wordt het wisselvallig met soms wel opklaringen maar in het binnenland ook lokale buien. De kans op buien, mogelijk met onweerachtig karakter, vergroot in de loop van de dag

Ik ben baas over mijn eigen duiven zo langs ze in mijn hok zitten en niet in de mand, ik neem geen risico en ga mijn duiven voor Nationaal Issoudun voorbereiden en de overige kunnen nog een keer naar Pontoise. Ik ga een keertje bij mijn broer duiven kijken😎

Hieronder een duidelijk verhaal van het bestuur,

**

Evaluatie lossing Vierzon E24

GEPLAATST 23 JUNI 2021 JELGER KLINKENBERG

Beste Leden,

Naar aanleiding van de dramatisch verlopen vlucht Vierzon waarbij bij verschillende leden grote verliezen zijn heeft er een evaluatie van de lossing plaats gevonden. Na contact te hebben gehad met onze eigen lossingscommissie heeft het bestuur diverse vragen gesteld aan het NPO over de reden tot lossing en de wijze waarop deze beslissing tot stand gekomen is. De belangrijkste uitkomsten van deze evaluatie zijn:

  • De lossing werd bepaald door de nationale lossingscommissie en niet door de lossingscommissies van afdeling 5 en 6.
  • De Nationale Lossingscommissie heeft geen contact opgenomen met onze eigen lossingscommissie dan wel de lossingscommissie van afdeling 5 over de mogelijkheid tot lossen terwijl dit wel voorgeschreven was. Indien dit wel gebeurd was had onze lossingscommissie aangegeven een lossing niet verantwoord te vinden.
  • De nationale lossingscommissie is na overleg met het IWB overgegaan tot lossen en het IWB heeft aangegeven de afweging welke de Nationale Lossingscommissie heeft aangegeven om over te gaan tot lossen kan begrijpen. 

De uitkomst van de evaluatie is dat het afdelingsbestuur aan het NPO medegedeeld heeft dat lossingen van de duiven van afdeling 6 Noord-Holland op zowel sector als nationale vluchten uitsluitend mogen plaatsvinden na akkoord van onze eigen lossingscommissie. Deze instructie zullen wij ook doorgeven aan zowel de vervoerder(s) als convoyeurs.

Namens het bestuur, 

Jelger Klinkenberg

Voorzitter

T25 Zevenhuizen UPDATE 26 juni afgelast

Update 24-06-21 13.00 uur:

De weersvoorspellingen voor komend weekend zien er op dit moment helaas niet goed uit. Als bestuur willen wij met de jonge duiven zo min mogelijk risico nemen en gaan we ook voor een zo groot mogelijke deelname. Na overleg met de lossingscommissie heeft het bestuur besloten de africhting voor kring 1 en 2 van komende zaterdag te verplaatsen naar komende dinsdag zodat africhting voor alle kringen vanuit Zevenhuizen op deze dag plaats zal vinden. Dit is ook mogelijk omdat wij in de tussentijd van het NPO toch toestemming hebben gekregen om af te wijken van het lossingsbeleid en dus meer dan 2 lossingen per losplaats mogen doen. Lossing vindt dus plaats per kring.

Verder hebben wij deze beslissing nu al moeten nemen zodat vervoer komende dinsdag gegarandeerd is; bij langer wachten was vervoer mogelijk niet beschikbaar.

Ophaalschema volgens 4 ophaalschema’s is van toepassing op deze africhting.

Opgave boxen/ afmelden vereniging uiterlijk zondag 20.00 uur

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten