zaterdag 19 juni 2021

Vierzon & Niergnies

Vierzon & Niergnies

Het is inmiddels zaterdag 14.00 uur.

De duiven in Vierzon zijn om 10.00 uur gelost. Niergnies staat nog 'op wachten' en ondertussen kijk ik op Compulive naar de aankomsten in ander afdelingen en kan alleen maar constateren...het zit ons niet mee! (traag en onregelmatig verloop)

Vierzon kan weleens heel lastig worden en gaat Niergnies nog los? Wat is verstandig?

Niergnies is niet losgegaan dus zondag een nieuwe poging.....

Zaterdagavond 23.00 uur! 

Ik verwacht vandaag geen duiven meer. Ik heb ééndaagse dagfond duiven, geen overnachters toch verwacht of beter gezegd hoop ik dat er morgen nog veel duiven thuiskomen. In de meeste clubs zijn de prijzen nog niet verdiend en dat zegt genoeg.  ONZE vlieglijn is vandaag niet goed genoeg geweest, Niergnies bleef niet voor niets vaststaan. 520 of 665 km voor de kortste of langste afstand, geen goede omstandigheden, wisselende winden en dan pas om 10.00 uur los. Dat kan alleen maar met windkracht 4 en meer met wind op de staart voor de verste afstanden. 

Op en voor de verste afstanden wordt het alleen maar minder bij lage snelheden om op tijd thuis te geraken, blijft moeilijk zo'n sectorale lossing. Stof tot nadenken. 🤔 Het moge duidelijk zijn dat onze L.C. bij sectorale vluchten niets heeft in te brengen.

Zondagmorgen 8.00 uur

Vanmorgen vroeg waren er al een paar duifjes present maar nog 50% onderweg. komen er vast nog wel een aantal. Hopelijk straks een mooie vlieglijn voor Niergnies..........8.45 uur los

Geen opmerkingen:

Een reactie posten