zondag 25 februari 2024

Het weekend.....

Vrijdagavond de club vergadering bijgewoond en zaterdag opnieuw naar het clubgebouw om te luisteren naar Evelien en Gero Dijk.

De vergadering was ‘rap’ gedaan. De financiën zijn in orde en we kunnen als club terugkijken op een goed seizoen in 2023. Al snel kwamen de agenda’s van de afdeling en NPO-vergadering ter sprake. In Heemskerk (ruim 60 leden) zijn ze not amused over het voorstel van de commissie die de nieuwe NPO samenspelen gemaakt heeft en zullen dat voorstel ook niet steunen! Heemskerk heeft zelf een voorstel ingediend en het is wel de bedoeling dat deze wordt meegenomen en behandeld. Uiteindelijk is het oordeel aan de vergadering! 

Daarnaast nog wel wat meer op en aanmerkingen maar dat wordt tijdens de vergadering wel verteld. De duiven beurs in Heemskerk zal ook in 2024 weer georganiseerd worden. Verdere informatie volgt.



De zaterdagmiddag met Evelien en Gero Dijk was interessant en leerzaam.

De zaal zat wederom goed vol nu waren uiteraard de mannen van het ‘zware’ werk beter vertegenwoordigd. 

Paar opmerkelijke zaken, jarenlang veranderde hij elk jaar wel van systeem, voer en medicijnen. Hij hoefde maar een filmpje van een ‘grootheid’ te zien en wijzigde zijn systeem. Toch vloog hij die jaren goed en deed dat toen nog samen met zijn vader. Ook zijn broer vliegt meer dan goed dus het is een echte duiven familie. Uiteindelijk zijn ze gestopt met alle jaren de boel om te gooien. Vast voer schema werd ingevoerd, geen preventieve medicatie meer, wel een paar keer per jaar laat hij de duiven onderzoeken en dat is uiteraard ook een paar weken voordat het grote werk begint. Mankeert de duiven iets, worden ze behandeld en anders handen af van de pillen en poedertjes. De duiven gaan met goed weer, alle dagen los, ze zitten voorlopig nog bij elkaar. De 1e uitdaging is Agen, hier wordt na toegewerkt met koppelen, het wordt hun 1e broedsel. Begin van het seizoen worden ze getraind en afgericht op de reguliere vluchten. Ze zijn dan nog niet gekoppeld. Ook in Hank wordt regelmatig ingekorfd, dit is vaak een massale lossing en duiven die dan als eerste arriveren, blijken later de betere te zijn. Ik ga niet alles uit de doeken doen. Wat als een rode draad door hun verhaal loopt is aandacht. 

Gewoon veel aandacht voor de duiven en wanneer Evelien aan het woord kwam werd voor mij duidelijk dat zij het geheime wapen is. Evelien vertelde hoe zij met de duiven omgaat, hoe ze de duiven observeert, ziet of ze blij zijn, ruikt of ze in orde zijn, haar agenda is bijna totaal gevuld met verzorging duiven. Met zijn tweeën beleven ze de sport en steunen elkaar want het gaat niet altijd van een leien dakje. Dat het begint met goede duiven die geschikt zijn voor de ZLU vluchten moge duidelijk zijn. Ze hebben een apart lijntje voor Barcelona en hebben de droom die ooit te winnen.

Ben je niet geweest, jammer wie weet strikt de club volgend jaar weer een paar kanjers om hun verhaal te vertellen en kan je erbij zijn. Evelien en Gero bedankt voor jullie openhartigheid. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten