zondag 7 januari 2018

#nieuwsvanachterdeduinen” nummer1


#nieuwsvanachterdeduinen” nummer1
DE BESTE WENSEN voor 2018
Het is  ondertussen gewoonte geworden om de lay-out van de website elk jaar te wijzigen. De websites verfrissen en actueel houden zouden meer liefhebbers en zeker organisaties moeten doen, want wanneer je het laat versloffen, kijkt er uiteindelijk niemand meer naar, zeker een aandachtspuntje voor onze sportorganisatie. Uiteraard heb ik ook weer mijn doelstellingen voor komend seizoen, want je moet je zelf wel een beetje kietelen om te presteren. Ik richt mij dit jaar op de midfond en dagfond, met de nadruk op de dagfond. Hopelijk krijg ik de gewenste topconditie op het juiste moment op het hok en kunnen we een paar fraaie uitslagen neerzetten, ook zullen de jongen dit jaar weer de nodige aandacht krijgen want ze moeten gewoon mee, zeker de vluchten met 2 nachten mand. De duiven gezond houden en minder foutjes maken is de belangrijkste opdracht hierover zal ik dan ook regelmatig schrijven over hoe ik dit wil bewerkstelligen.
Na dit geschreven (gezegd) te hebben, ga ik proberen elke week weer een stukje over het wel en wee in de sport, mijn eigen ervaringen met de duiven en in het vliegseizoen te schrijven over de voorlopige uitslagen van PV Heemskerk met de daarbij behorende ‘Day After'.
Zaterdag 30 december kon ik de door mijzelf bestelde ‘noodringen’ ophalen, mijn clublid Cordi van der Aar heeft mij de afgelopen dagen op de hoogte gehouden en ze uiteindelijk in Haarlem opgehaald. Top gedaan!  Nu zullen lezers van mijn blog misschien denken maar die van jou zitten nog op eieren??. Klopt maar regeren is vooruitzien, de verwachting is dat de bestelde ringen medio half januari geleverd zullen worden maar aan verwachtingen heb ik niets dus heb ik geanticipeerd op de mogelijkheid ‘noodringen’ te bestellen!!  Kost mij 25 euro, dat zij maar zo en of ik ze ga gebruiken weet ik ook nog niet.  Het zijn ringen geleverd door een Belgische firma die beginnen met een ‘5’, zijn groen en hebben geen clipje om de staafjes te bevestigen. Prima want die heb ik nog nooit gebruikt en ben ik ook niet voornemen, heb het vermoeden dat die ook wel hun langste tijd hebben gehad.



De duiven zien er prima uit, de kweekduiven zitten op eieren en zijn om door een ringetje te halen. De vliegduiven zijn bijna niet meer te houden, het zachte weer speelt hierbij ook een rol en het is wellicht verstandig ze binnenkort bij elkaar te zetten.  Zelf vind ik het heel normaal dat de duiven tegen mij op glimmen, ik zie ze elke dag, ze krijgen goed en aangepast voer incluis de nodige natuurproducten. Bij de jaarlijkse controle is dan ook niets verontrustends ontdek.  Ik sprak er deze week over met een vriend, ook bij hun verliep alles voorspoedig, zij doen er alles voor, zien alles en laten de duiven regelmatig checken.  Wanneer je over een ‘prima’ hok beschikt met ‘goede’ duiven en je behandelt ze als topatleten ben je straks de te kloppen man maar wanneer je nu pas wakker schrikt, sta je al met 0-1 achter.
Zaterdag was ik in Harlingen om duiven te keuren, met 90 minuutjes ben je er, maar toch vroeg uit de veren met als groot voordeel dat ik nog even heb kunnen genieten op de afsluitdijk van het kunstwerk van Daan Roosegaarde.   https://studioroosegaarde.net/project/gates-of-light In Harlingen een kleine maar fijne ploeg duiven om te keuren, ook hier veel sportduiven en ik heb het wel diverse keren gezegd…..zo te zien hebben ze het dit jaar niet cadeau gekregen in Friesland. Gezellige mensen, leuk clubgebouw en fraaie sportduiven.
Zondag/vandaag onze jaarlijkse nieuwjaarborrel  bezocht, elkaar even de hand geschut en het beste gewenst, daarnaast een mooie gelegenheid te horen hoe het elders met de kweek verloopt. Ook een mooie gelegenheid elkaar te observeren, hoe fanatiek zijn we nog, wie is tot het bot gemotiveerd. Uiteraard spelen gezondheid, leeftijd en persoonlijke omstandigheden een rol maar de meeste vinden toch nog steeds een stukje ontspanning in de duivensport en het is een prachtige uitlaatklep om vervelende beslommeringen achter je te laten.  P.V. Heemskerk gaat vast zijn partijtje weer meeblazen in 2018!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel