maandag 7 januari 2019

duivenbeurs/verkoping jonge duiven

Image result for duivenbeurs



Sportvrienden van P.V. Heemskerk,
 
Op onze duivenbeurs van 17 maart a.s., gaan we voor de 2e keer de jonge duivenverkoop organiseren voor de speciale jonge duivencompetitie. Vorig jaar was het een groot succes dus wij verwachten ook dit jaar een grote deelname van de leden. De opzet is hetzelfde. 

Nog even de spelregels op een rijtje: 

Op de duivenbeurs brengen leden van P.V. Heemskerk een jonge duif in om bij opbod te verkopen. Als je geen jong beschikbaar hebt kan dit ook een bon zijn voor een jonge duif. 

Ieder lid die een jong of bon schenkt doet mee aan de competitie. Ook ieder lid van P.V. Heemskerk die een jong of een bon koopt doet mee.

Kopers van buiten onze vereniging kunnen wel naar huis gaan met een mooi jong of een goede bon, maar doen niet mee met de competitie.

Het voordeel van deze opzet is dat alle leden mee kunnen doen door een jong of een bon te schenken of te kopen. Meerdere jongen of bonnen schenken of kopen mag uiteraard maar heeft geen extra voordeel bij de competitie. Doordat het voor niet-leden ook mogelijk is om te kopen zal de opbrengst wellicht hoger zijn. 

De totale opbrengst van de verkoop zal gebruikt worden voor een speciale competitie met de jonge duiven. Voor deze competitie tellen de 4 bovenste duiven van de lijst (het zgn. aangewezen kampioenschap). Dit kunnen dus elke week 4 andere duiven zijn.  

De eerste 7 jonge duivenvluchten zal, per vlucht, 12,5% van de opbrengst worden vervlogen.
Uitgaande van een totale opbrengst van bijvoorbeeld € 1760,- is dit € 220,- per vlucht.

Deze € 220,- zal vervolgens verdeeld worden over een 6-tal prijswinnaars per vlucht. De eerste 5 liefhebbers met een aangewezen duif en de laatste liefhebber in de uitslag met een aangewezen duif hebben prijs (respectievelijk €70, €50, €40, €30, €20 en €10). 

De laatste 12,5% (in het voorbeeld wederom € 220,-) zal worden uitgekeerd aan de eerste 6 aangewezen kampioenen jonge duiven van de competitie (na 7 vluchten). Hierbij gelden dezelfde geldprijzen. Bij een andere opbrengst worden de bedragen uiteraard anders. 

Het inbrengen van de jonge duiven (graag voorzien van stamkaart) kan op 17 maart tussen 9.00 en 9.30 uur. Voor de verkoop en de duivenbeurs is het leuk als er zo veel als mogelijk jonge duiven zijn. De verkoop begint om 10.30 uur. 

Graag voor 1 maart aanmelden bij Peter Beentjes (p.h.l.beentjes@kpnplanet.nl). Telefonisch (240150) of via de app is ook mogelijk. Ook voor vragen kunt u bij ons terecht. Wij rekenen op een grote deelname van de leden. Laten we er samen iets leuks van maken!  

Jos Nijman en Peter Beentjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten