vrijdag 30 april 2021

Quievrain

 

VOORBESCHOUWING Quievrain 

Nog even een terugblik op de vorige vlucht, zelf best content met mijn 4e plaats in de kring en 8e snelste van de gehele afdeling tegen 15503 duiven. Je hebt altijd iemand die er echt bovenuit steekt en dat is de combinatie UDO/DUYN!! Op Roosendaal 7-8-10-12-14 tegen 15735 duiven maar op Duffel ging de turbo erop 1-2-13-14-15 tegen 15503 duiven. FENOMENAAL. De mannen hebben wederom een superkweker op het hok nl. “CRACK 001” want de eerste duiven zijn (bijna) allemaal verwant aan deze geweldenaar.

De uitslagen zijn gelukkig dus gecorrigeerd, wanneer ik een blik werp op de compuclub hebben meerdere Afdelingen problemen gekend. Hopelijk is dit een wake up call geweest en staan de liefhebbers nu echt op scherp, want je blijft zelf verantwoordelijk voor je klok.

Op zondag was het V-Day en kon ik mijn 1e vaccinatie halen, ik was dan wel nog niet aan de beurt maar stond op de reserve lijst en door de vele afzeggingen mocht ik komen. Voorlopig blijf ik nog voorzichtig maar wanneer je dan op dinsdag ziet hoe grote groepen mensen losgingen. Ik schrijf er verder maar niets over.

Wij kregen het droevige bericht dat ons clublid Filemon van Goethem is overleden, Filemon beoefende samen met zijn zoon Ronald de duivensport. Ook van een ander clublid kreeg ik te horen dat hij ernstig ziek is, wanneer hij dit leest, heel veel sterkte. Zo zie je maar koester de dagen en geniet van je duifjes!

Begin van de week kijk ik altijd naar de vooruitzichten en wederom lijkt het kopwind te worden of daar oost of west in zit was nog niet helemaal duidelijk. (Lijkt west te worden in Nederland) Ik ga van kopwind uit, de temperatuur blijft laag en een buitje kan misschien vallen. Voor mij geen reden om duiven thuis te houden of ik moet aan de conditie of gezondheid twijfelen. Na Quievrain komen de eerst twee midfondvluchten dus de duiven gaan een mee met de nodige reserves.

Wat gebeurde meer deze week………………..

De duiven oude duiven trainden prima, de doffers zitten sinds deze week overdag wat meer in het licht want er moet wel ‘leven’ in blijven zitten.  Het was de eerste dagen van de week genieten met het zonnetje en dat zag je terug bij de duiven, helaas was het donderdag gedaan, het werd een mistroostige dag. Op zo’n dag kijk je naar je duifjes in de ren en denk….dat wordt zaterdag helemaal niets.

De jonge duiven (52 stuks) hebben weer een nachtje in de mand doorgebracht en volgende week ga ik beginnen met de eerste trainingsvluchtjes.  

Bij de kweekduiven liggen de laatste 16 jongen voor broer Peter, zijn 2 hokken raken nu aardig gevuld. Ik ga de komende weken wat koppels omzetten om de jongen hieruit op de nalijn nog uit te testen.  Deze jongen worden in een apart hok geplaatst wat nu nog leeg staat. Vorig jaar heb ik uit dit hok een paar beloftevolle jongen overgehouden o.a. het duifje wat afgelopen vlucht de 8e speelt tegen 15.000 duiven.

Zaterdag dus andere omstandigheden met een andere wind, kijken welke duiven het nu gaan doen. Het zal over wezen met de dominantie van de kustkringen nu in Nederland de oostelijke wind is verdwenen, in België lijkt de wind nog wel uit de noordoosthoek waaien.  Lijkt mij een mooi vluchtje voor de GPS-ringen om deze vlucht te volgen. Hopelijk blijft het droog en kunnen wij een mooi vluchtje tegemoet zien.

Succes, #staysafe#blijfgezond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after