maandag 1 mei 2023

THE DAY AFTER

Zaterdag werd onze vlucht uitgesteld, ook afdeling 5 die in Quievrain stond, gooide de handdoek in de ring, gelijk met 1,2,3,7,9 en gedeeltelijk 8. Afdeling 11 en 10 hebben de duiven wel gelost maar daar waren de omstandigheden beter en zie je een normaal verloop. De uitslag van de Leideman broers was niet normaal maar buitenaards! Afdeling 8 verslikte zich in een lossing en moest ook nog een noodlossing verrichten wegens een ontsnapping. 2 kringen werden gelost en het vertrek was abominabel. Veel prijsduiven doken al onder de 1000 mtr p/m, maar de meeste duiven zijn doorgekomen. Ze kunnen veel meer dan wij denken, maar we worden steeds voorzichtiger want de duivensport ligt onder een vergrootglas. Je hoeft het rapport van RDA (rapport dieren aangelegenheden) er maar bij te nemen.

Ik kan het besluit van uitstel van onze LC begrijpen. Iedereen kon op de radarbeelden zien dat de meeste bewolking in België maar niet wilde verdwijnen. Het werd dus een andere invulling van de zaterdag want de dag was te fraai om thuis te blijven.

De zondag zou een ander weerbeeld dan de zaterdag geven!!

Zaterdag zou het noordwestenwind zijn geweest maar voor de zondag waait de wind voornamelijk uit de oosthoek. De Belgen lossen ook massaal op zondag, dus het zal dringen worden. Laten wij hopen dat het een mooie vlucht gaat worden😏

Na een extra nachtje mand kregen de duiven zondagmorgen om 8.15 uur de vrijheid.

Prachtige omstandigheden, schitterende aankomsten, maar ondanks alle arbeid, verzorging en liefde die wij erin gestopt hebben, kwamen de duiven ietsje te kort. De verwachtingen zijn te hoog gespannen maar wanneer je meedoet, wil je ook winnen. Zal nog een paar weken duren om ze op punt te krijgen🤔.

De eerste 25 duiven kwamen vlot achter elkaar, de doorvliegers misten nog de scherpte maar de ploeg is uiteindelijk ongeschonden en compleet thuisgekomen. In de club zijn wel wat duiven met een halve staart huiswaarts gekeerd en ook weer wat duifjes die nog onderweg zijn.

Wat het vermelden waard is dat broer Peter de 1e pakte in de Club. Toppie!

De uitslag is het vermelden niet waard, het prijspercentage 22 v.d. 36 en in de Afdeling 26 v.d. 36.

Wij gaan ze prepareren voor Quievrain.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt