donderdag 6 juli 2023

Vierzon....

 Deze week staan Chateauroux (670 km) en Quiévrain op het programma. Het lijkt een warm weekend te worden maar wel wind op de staart. Quiévrain is voor mij bijzaak en daar gaan slechts een paar duifjes op mee. De jaarlingen zijn goed ingevlogen en mogen het nu laten zien, dus het zal een ploeg van zo’n 25 duiven worden. Hopelijk een mooie vlucht en een keer een duifje vroeger op de plank dan tot nu toe. Chateauroux is een sector vlucht. Eerlijk gezegd ik heb niets met die sectorvluchten, wanneer ik zie dat wij in Heemskerk met grote moeite (incluis Haarlemse duiven) nog een 100 duiven bij elkaar kunnen schrapen, moet je toch eens achter je oren krabben. Natuurlijk is de zwaarte van het seizoen ook debet aan de desastreuze cijfers. 

Verder afgelopen dinsdag de africhting uit Groot Ammers meegedaan. Prima africhting voor mijn duiven. De jongen mogen a. s. maandag weer in de mand voor Roosendaal. De laatste oefenvlucht om vervolgens vrijdag in de mand te gaan voor Duffel. De paar duifjes die van de africhting dinsdag nog onderweg waren, zijn waarschijnlijk door de storm van woensdagmorgen nog verder van huis weggewaaid. De zomerstorm ‘Poly’ is met vol geweld over en door Heemskerk gedenderd. Gelukkig zelf geen schade maar in de omgeving van het huis zijn bomen ontworteld en is het bezaaid met takken en niet de kleinste die als luciferhoutjes zijn af geknapt. Tegen dit natuurgeweld is/was weinig bestendig. 



Woensdag: “Van de storm naar de warmte” Voor de jonge duiven werd code rood afgevaardigd. Voor de Vitesse en DF vluchten het hitteprotocol, vooralsnog minder duiven in de mand. 

Wij hebben geen jonge duivenvlucht komend weekend dus voor NH niet relevant. De oude duiven zijn inmiddels wel wat gewend, minder duiven in de mand is heel verstandig. 

Donderdagmorgen kwam nog het bericht na: we naar Vierzon gaan i.p.v. Chateauroux (scheelt een 50 km) 616 km Vierzon. 

Lennik i.p.v. Quievrain. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt