woensdag 27 mei 2020

nieuws van de afdeling en fonddclub

*Bestuur Afdeling 6 Noord-Holland

Beste leden, 

Wij begrijpen dan eenieder benieuwd is naar het vervolg van het vluchtprogramma voor 2020. Wij hebben bewust nog geen programma gepubliceerd, als gevolg van de onzekerheden welke er momenteel zijn over het lossen in België en Frankrijk. De vluchten welke mogen worden georganiseerd zijn er in het welzijn van de duiven. Wij hebben als afdeling dan ook de sterke voorkeur om de zuidwest lijn aan te houden. Voor nu betekent dit dat wij aanstaande zaterdag de gehele afdeling vanuit Roosendaal zullen gaan lossen. Op wekelijkse basis zullen wij evalueren wat de vervolgstappen zijn, met dien verstande dat de zuidwestlijn de voorkeur houdt. Wanneer er mogelijkheden ontstaan in België en/of Frankrijk zullen wij een vliegprogramma publiceren. 

Voor wat betreft de startdatum van het jonge duiven seizoen kunt u er vanuit gaan dat dit minimaal zal afwijken van het oorspronkelijke vliegprogramma. Afhankelijk van het vervolg van de oude duiven kan dit mogelijk een week afwijken, maar dit zal niet meer zijn. 

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd. 

Bestuur Afdeling 6 Noord-Holland



*De Fondclub is er voor iedereen

Nu we voorzichtig weer gaan vliegen, hopen we natuurlijk dat
we straks ook weer fond vluchten kunnen vliegen.

De meeste leden van onze afdeling denken nog steeds dat de Fondclub alleen maar bestaat uit liefhebbers die houden van lang wachten en trage vluchten. Niets is minder waar! Ook voor alle dadfondliefhebbers en specialisten op de jonge duivenvluchten biedt onze vereniging tal van mogelijkheden om gratis geldprijzen te winnen, jaarlijkse feestavond met een gratis buffet voor twee personen, een spectaculaire verkoping van jonge duiven en aparte uitslag van alle vluchten die tellen voor de Fondclub.

Wat valt er te winnen: Op de 2e dagfond, de 2e marathon , de 2e ZLU en de 2e jonge duivenvlucht 600 euro, zonder inzet. In totaal wordt 3000 euro beschikbaar gesteld, waarvan 1500 euro op de marathonvluchten!

Uitreiking van de prijzen in contanten op onze feestmiddag/avond in november in hotel/restaurant "De Prins " te Westzaan, waar de winnaars en kampioenen in het zonnetje worden gezet. Aansluitend een gratis prachtig buffet en vooral veel gezelligheid.

Op de website kunt u de meldingen van de aankomsten op de marathonvluchten volgen. Onze website wordt altijd bijgehouden en alle nieuwtjes kunt u volgen.

Wat moet u doen om lid te worden van deze actieve vereniging waarvan iedereen die de duivensport een warm hart toedraagt, lid zou moeten zijn? Laten wij gezamenlijk in stand houden wat ons bindt.

Maak vandaag nog 20 euro over naar de rekening van de Fondclub Noord-Holland op rekening NL 45 INGB 0002433231, met vermelding van uw lidnummer en u hoeft verder nergens meer op te letten. U doet automatisch mee voor de geldprijzen en komt u in de uitslag. Doe mee en geniet van dit prachtige onderlinge spel en maak kennis met andere liefhebbers tijdens onze gezellige feestavond. Voor nadere info zie onze site of u belt gewoon even met een van onze bestuursleden.

Voor de bestaande leden geldt: Maak uw contributie over voor 15 juni en doe weer mee!

Word  lid van de Fondclub en maak nu, doch uiterlijk 15 juni, € 20,- over op girorekening NL45 INGB 0002 4332 31
 t.n.v.: Fondclub Noord-Holland, Heemskerk, onder vermelding van uw verenigings-/lidnummer. *)

* voor combinaties geldt dat alle leden van de combinatie € 20,- betalen. 

Als er onverhoopt in 2020 geen fondvluchten worden georganiseerd, hoeft u als u contributie heeft betaald, in 2021 geen of een klein bedrag te betalen.

Vriendelijke groeten 

Bestuur Fondclub NoordHolland 


 
*FRANKRIJK IN!!   Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Geachte afdelingssecretaris,

We hebben de checks gedaan op de mogelijkheden en risico’s om te mogen lossen in Frankrijk en België.

In België staat het sein nog op rood. Transport door België is wel mogelijk.

In Frankrijk staan de seinen qua transport en lossingsvergunningen beide op groen.


Kortom ik stel voor om de (zuidelijke) afdelingen de mogelijkheid te bieden de stap te maken om in Noord-Frankrijk te lossen. Dit kan, mits voldaan wordt aan de transporteisen gedurende deze Covid-19 periode.

De transporteisen waaraan moet worden voldaan zijn de volgende:
In Belgie, Duitsland en Frankrijk is het verplicht voor de chauffeurs en begeleiders om mondkapjes te dragen. (niet in de auto tijdens het transport.)
In Duitsland en Frankrijk moeten de chauffeurs en begeleiders een werkgeversverklaring bij zich hebben met een salarisstrook van de vorige loonperiode.
Verder moeten alle ondertekende entbewijzen van de verenigingen in de auto’s aanwezig zijn.
Als men lege manden in de containers heeft moet men hiervoor een CMR maken waar duidelijk op staat hoeveel manden dit betreft en waar men deze gaat lossen.
Er mogen naast de in gebruik zijnde manden, geen vuile manden in de auto staan.
Verder is het advies een schoonmaakprotocol en een verzorgingsprotocol bij zich te hebben.


Ondertussen kunnen andere afdelingen naar het zuiden van Nederland bewegen om eventueel daarna de stap naar Frankrijk te maken.

Wij realiseren ons dat er veel veranderingen zijn op deze korte termijn, maar dat deze veranderingen weer mooie mogelijkheden bieden.

Graag horen wij voor morgenochtend 12.00 uur wat uw plannen zijn voor aanstaande zaterdag en de zaterdag erop, waarbij dan nu alleen lossen in Nederland, Duitsland en Frankrijk mogelijk is.

Dit om alvast de voorbereidingen te kunnen treffen.

Ondertussen hopen wij dat wij dan in de komende weken met de KBDB tot een oplossing met betrekking tot het lossen in Belgie kunnen komen.


Met vriendelijke groet,
Frank Marinus

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Quievrain