zaterdag 23 mei 2020

Roosendaal


De kop is eraf!

Vrijdagavond zijn er ruim 1100 duiven ingekorfd voor uiteindelijk Roosendaal. Het was voor onze club op dat moment nog steeds niet duidelijk waar onze duiven gelost zouden worden, het werd dus Roosendaal.
Het inkorven met protocol ging goed, natuurlijk zijn er puntjes die fijn geslepen moeten worden zoals pas op de tijd komen die is aangegeven, het inlezen van de klokken was ook even ‘zoeken ‘ maar nadat het programma van afdeling 5 (bij gebrek aan een ander) was in gespoeld, ging het lukken. Daarna gaf het verzenden naar de Compuclub  ook een probleem maar alles was te herstellen. Bij menig liefhebber zat nog een oud vliegprogramma in de klok, ook waren er weer genoeg chipringen niet werkzaam.  Bij de Compuclub staat/stond alleen Vuren.  Het lossen gebeurde uiteindelijk om 9.50 uur. Deze oefenvlucht was dus prima om alle puntjes op de i te zetten.

Ik stond zaterdag uiteraard op tijd voor mijn hok want ik wilde de duiven van kring 1 wel zien overtrekken, ik heb er slechts 4 gezien om 10.50 uur.
Om 10.59 valt mijn ‘22’ en de duiven volgen gestaag…..prima africhting.
Voorlopige aankomstenlijst van de 1e gemelde duiven



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Quievrain