zondag 17 mei 2020

WE GAAN BEGINNEN

Bijschrift toevoegen

Zaterdag 16 mei was het wederom goed vliegweer, mooie gelegenheid mijn jonge duiven een volgende sprong te laten maken (na 3 x 5 km en 3x 10 km) eindelijk het kanaal over richting Haarlem Nog steeds stukje van niets maar prima om te leren en te ervaren.  Vanaf nu, gaan ook de duiven van broer Peter mee dus losten wij ruim 90 duiven…….ze kwamen knalhard huiswaarts, ze zoefden door de lucht, ‘n 30-tal van de 47 kwamen naar beneden en de overige vertrokken voor nog een dik uur om elders te trainen. Eén duifje vond het nodig om bij broer Peter binnen te lopen, die duif heeft dus het buskruit niet uitgevonden.

Uit België kwam bericht dat de Belgische liefhebbers mogen opstarten met oefenvluchten te organiseren en hoorde ik van de secretaris van P.V. Heemskerk dat de club voldoet aan het coronaprotocol.  Zaterdagavond verscheen berichtgeving van onze afdeling, een update over hoe de zaken ervoor staan. Wij gaan a.s. zaterdag van start…Toch prachtige positieve berichtgeving.
broer Peter trekt de schuiven open

Zondag herhaalden wij de trainingsvlucht maar nu met de ouden duiven, ook nu een dikke 80 duiven. Voordeel van het samen lossen is dat ze zich los moeten maken uit de groep.  Prachtige omstandigheden, mooie lossingsplek in Nieuw-Vennep en ze kwamen prima naar huis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Quievrain