vrijdag 23 april 2021

Voorbeschouwing 3 Duffel

 Voorbeschouwing 3

Vorige week zaterdag een prachtige vlucht met een kalm noordoosten windje. Deze week is de wind alle dagen uit het noorden blijven waaien en ook voor zaterdag ziet het ernaar uit dat de duiven wind op de kop krijgen. Ik kijk op zondag altijd naar de vooruitzichten omdat ik dan in de voorbereiding het voeren eventueel aan kan passen. Paar weken kopwind geeft prachtige vluchten maar mijn prioriteit ligt bij de verdere vluchten en daarom krijgen ze niets te kort. 

Het is altijd een beetje dubbel, je doet mee en wil ook vroeg zitten maar de duiven zitten nog verduisterd, je speelt niet op scherp, je toont niet en ook bij thuiskomst haal ik ze snel uit elkaar. In de hoop later de forme te krijgen, lukt dat niet heb je 2 keer niets. Best moeilijk je aan het plan te houden. Kijken of het toch lukt een duif aan de tijd te draaien. 

De duiven gaan zaterdag naar Lennik, nee toch niet, iets met geen vergunning NPO dus het wordt Duffel.  De doordeweekse africhting maakt grotere sprongen en kon zich verheugen op een grote deelname. File van auto’s, vol met duiven, stond dinsdagavond in Wormerveer. Woensdag werd het in de loop van de ochtend prima weer en dus een prachtige africhting. 

Nu wij zaterdag nog, de vooruitzichten zijn goed. In Heemskerk wederom ruim 1000 duiven mee. 

#staysafe #blijfgezond en succes. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after